311
Η εικόνα του κτιρίου όπου στεγαζόταν το ξυλουργείο, μετά την έκρηξη | ΙΝΤΙΜEnews

Εκρηξη στο Μενίδι: Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες, τι βρήκαν στο κτίριο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 08:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09:50 03/03/2022
Η εικόνα του κτιρίου όπου στεγαζόταν το ξυλουργείο, μετά την έκρηξη
|ΙΝΤΙΜEnews

Εκρηξη στο Μενίδι: Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες, τι βρήκαν στο κτίριο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 08:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09:50 03/03/2022

Σοκ στους περιοίκους προκάλεσε ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κτίριο στο Μενίδι, στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος.

Από την έκρηξη το κτίσμα όπου παλαιότερα στεγαζόταν ξυλουργείο, διαλύθηκε, με τα συντρίμμια να εκσφενδονίζονται σε ακτίνα 300 μέτρων, «γαζώνοντας» ΙΧ που ήταν σταθμευμένο στον δρόμο μπροστά στο ξυλουργείο και προκαλώντας περιορισμένες – ευτυχώς- φθορές στα γύρω σπίτια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση έως και μισού χιλιομέτρου από το σημείο της έκρηξης.

Συγκλονισμένη, μία μητέρα, ένοικος παρακείμενου σπιτιού, περιέγραψε στην κάμερα του ΣΚΑΪ τον τρόμο που έζησε τα ξημερώματα μαζί με τα παιδιά της και τις φθορές που προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα στην οικία της.

«Ανοιξα το παράθυρο και είδαμε παντού σκόνη… Πήρα τα παιδιά μου γιατί κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο. Ηταν σοκαριστικό… Εχει πάθει μέρος του σπιτιού μου ζημιά. Εχει σπάσει η πόρτα μου, έχουν σπάσει τα παράθυρά μου, έχει καταστραφεί η αποθήκη μου. Είναι σοκαριστικό είχα τα παιδιά πάνω… Τουλάχιστον έχουμε την υγεία μας», δήλωσε δακρυσμένη.

Επιτόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν καθώς δεν υπήρξε φωτιά μετά την έκρηξη, και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Στο σημείο επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κλήθηκε και διεξάγει έρευνα και η Αντιτρομοκρατική, καθώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της έκρηξης.

Κατά πληροφορίες στο υπόγειο του κτιρίου βρέθηκε βαν γεμάτο λαθραία τσιγάρα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δολιοφθορά με τοποθέτηση ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο κτίριο.

Η Ααστυνομία φέρεται να έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπου διακρίνονται δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο μηχανή λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...