202
|

Τραυματίες από επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς μέσα σε δικαστική αίθουσα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 14:49

Τραυματίες από επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς μέσα σε δικαστική αίθουσα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 14:49

Χαμός στο Εφετείο Αθηνών όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ήρθε κυριολεκτικά στα χέρια με αστυνομικούς – πρώην μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η οποία έχει πλέον καταργηθεί.

Το απίστευτο επεισόδιο κατά το οποίο τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης της 30ης Σεπτεμβρίου του 2012 που αφορούσε επεισόδια σε αντιφασιστική πορεία.

Από τη μία πλευρά, στη θέση του κατηγορουμένου ήταν οι αντιεξουσιαστές και από την άλλη, οι αστυνομικοί, ως μάρτυρες κατηγορίας.

Εξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν περίπου 30 άτομα, αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το επεισόδιο, όλα άρχισαν μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δύο πλευρών που κατέληξε σε αντιπαράθεση εκτός ορίων με απειλές και βρισιές.

Διαστάσεις πήρε το επεισόδιο όταν οι πρωταγωνιστές βγήκαν από την αίθουσα, με τη λεκτική αντιπαράθεση να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σε κάποια στιγμή ακούστηκε: «ρουφιάνε θα σε σφάξω!» και ακολούθησε γενική συμπλοκή με τους συγκεντρωμένους έξω από την αίθουσα του Εφετείου να χτυπούν με γροθιές και τα κράνη τους τους αστυνομικούς που μάταια προσπαθούσαν να καλυφθούν.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν σε κοντινό σημείο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...