403
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης | φωτ. αρχείου

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Πειραιά: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κορκίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 12:45
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης
|φωτ. αρχείου

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Πειραιά: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κορκίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 12:45

Τις πληροφορίες που τον έφερναν να κατεβαίνει υποψήφιος δημαρχος Πειραιά με τη στήριξη μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας, διέψευσε τη Δευτέρα ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, με έξι λέξεις:

«Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά», έγραψε στο Τwitter βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια (και σβήνοντας εν τη γενέσει της τη «φωτιά» για «παράλληλη» υποψηφιότητα με αυτή του Γιάννη Μώραλη).

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε δημοσίως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη,  «για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου».

«Δυστυχώς», όπως εξήγησε,  «οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ».

«Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης», ανέφερε ο κ. Κορκίδης και κλείνοντας ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά»«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας…

Geplaatst door Βασίλης Κορκίδης op Maandag 12 november 2018

Ο Βασίλης Κορκίδης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης θητείας του στις 24 Νοεμβρίου. Παραμένει ωστόσο επικεφαλής του ΕΒΕΠ όπου εκλέχτηκε για δεύτερη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού -και πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές- Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει την στήριξή του στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

«Στηρίζω Μώραλη και Πειραιά Νικητή για να ολοκληρώσουμε το έργο μας», ήταν το σύνθημα που έδωσε ο κ. Μαρινάκης σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού στο δημαρχείο Πειραιά την περασμένη Πέμπτη.

«Συνεχίζω να θέλω ένα Πειραιά σύγχρονο και διαφορετικό, έναν Πειραιά Νικητή και πιστεύω ότι κερδίζουμε το στοίχημα για μια πόλη αντάξια της ιστορίας, των δυνατοτήτων και κυρίως των ανθρώπων της. Θα σεβαστούμε βεβαίως οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως θα είμαστε και πάλι ξεκάθαροι με πίστη στις αρχές μας, το πρόγραμμά μας και το έργο μας. Ξέρουμε εξάλλου από εκλογές, όλοι στην ίδια πόλη ζούμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα», σημείωσε με νόημα για να καταλήξει:

«Θα στηρίξω λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις τον “Πειραιά Νικητή”. Θα είμαι μαζί σας στον δρόμο για να δούμε την πόλη μας όπως την έχουμε ονειρευτεί μετά τα μεγάλα έργα που έχουμε ολοκληρώσει ή προωθήσει. Δίνουμε έναν νέο μεγάλο αγώνα για τον Πειραιά και είμαι σίγουρος ότι βγαίνουμε και πάλι νικητές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...