204
|

Παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 13:36

Παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 13:36

Κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκαν κάθε διεκδίκησης αναδρομικών, ενώ σε αντίστοιχη πρωτοβουλία προέβη και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, σύμφωνα με την οποία με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια, προκύπτει επιστροφή αναδρομικών και για τους βουλευτές (24.442 ευρώ ήτοι 1.111 ευρώ επί 22 μήνες).

Η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Πειραιώς, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται σήμερα από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια.

Επιπρόσθετα, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την  απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη «ως  έμπρακτο και αυτονόητο σεβασμό στις θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε ερωτηθείς για το θέμα των αναδρομικών των βουλευτών:

«Για εμάς είναι σαφές, όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Φώφη Γεννηματά, πως κανένας τέως βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...