337
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά στον Ελον Μασκ, μιλώντας σε συνέδριο στο Λας Βέγκας, το Σάββατο | EPA/CAROLINE BREHMAN

Τραμπ σε Μασκ για το Twitter: Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 10:30
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά στον Ελον Μασκ, μιλώντας σε συνέδριο στο Λας Βέγκας, το Σάββατο
|EPA/CAROLINE BREHMAN

Τραμπ σε Μασκ για το Twitter: Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 10:30

Επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ξανά το Twitter, παρά το πράσινο φως που του άναψε ο Ελον Μασκ να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

Οπως είχε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, ο πρώην πρόεδρος –που είχε εκδιωχθεί από το Twitter από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021– έτσι και τώρα, επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα, στην οποία ανήρτησε 57.000 tweets από το 2009, τα 25.000 στη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε τον λογαριασμό του Τραμπ ύστερα από άτυπη «ψηφοφορία» στο Twitter, όπου οι χρήστες με μικρή πλειοψηφία, 51,8% εναντίον 48,2% απεφάνθησαν να επιτραπεί στον πρώην πρόεδρο να επιστρέψει. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 15 εκατομμύρια λογαριασμοί.

Ο Τραμπ, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες το δικό του social media στο Ιντερνετ, απάντησε ότι «δεν βλέπω κανέναν λόγο για να επιστρέψω. Το Truth Social είναι το μέσο που προτιμά πλέον πολύς κόσμος και δεν βλέπω να γυρνάνε στο Twitter».

Μιλώντας εξ αποστάσεως σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών Εβραίων στο Λας Βέγκας, ο Τραμπ είπε για τον Μασκ: «Μου αρέσει που το αγόρασε, πάντα τον συμπαθούσα»

Δεν είναι λίγοι, όμως, αυτοί που πιστεύουν ότι, αργά ή γρήγορα, ο πρώην πρόεδρος θα επιστρέψει στο αγαπημένο του μέσο, ιδίως τώρα που ανακοίνωσε τη νέα του υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πριν από τον εξοστρακισμό του από το Twitter, ο Τραμπ είχε 88 εκατ. ακόλουθους σε σύνολο 250 εκατ. χρηστών, ενώ στο Truth Social έχει μόλις 4,5 εκατ. ακόλουθους.

Ο Μασκ είπε την Παρασκευή ότι «η πολιτική του νέου Twitter είναι η ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι η ελευθερία να επιτίθεται κανείς στους ανθρώπους».

Ο ιδιοκτήτης του Twitter εξήγησε ότι «τα αρνητικά tweets ή όσα προωθούν το μίσος» θα υποβιβάζονται και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από διαφημίσεις. «Δεν θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets παρά μόνο αν ψάξετε συγκεκριμένα για αυτά, κάτι που δεν διαφέρει από το υπόλοιπο Iντερνετ».

Το Facebook, το οποίο επίσης έχει διώξει τον Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφασή του τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...