434
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο του Νιού Τζέρσεϊ | REUTERS/Yuri Gripas

Τραμπ: Κατηγορεί τον Κόμεϊ για ανανδρία, αλλά φοβάται το Λονδίνο…

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 19:40
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο του Νιού Τζέρσεϊ
|REUTERS/Yuri Gripas

Τραμπ: Κατηγορεί τον Κόμεϊ για ανανδρία, αλλά φοβάται το Λονδίνο…

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2017, 19:40

Λογικά ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Και το πιο πιθανό είναι ότι όλο το Σαββατοκύριακο οι προσωπικοί του βοηθοί έτρεχαν από πίσω του για να δουν –και να προλάβουν- ποιο θα είναι το επόμενο σχόλιό του στο Twitter. Αποκλείεται να μην ξανασχολίαζε την κατάθεση που έκανε ενώπιον του Κογκρέσου την Πέμπτη ο Τζέιμς Κόμεϊ, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε ψέματα και επισημαίνοντας ότι για αυτόν τον λόγο σε κάθε συνάντησή τους κρατούσε σημειώσεις.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ ήταν να τον αποκαλέσει «ψεύτη» και να τον κατηγορήσει ότι διέρρευσε στοιχεία στα μέσα ενημέρωσης –πράγματι στην κατάθεση ο Κόμεϊ παραδέχτηκε ότι διέρρευσε στον Τύπο, μέσω ενός φίλου του, σημειώσεις που αφορούσαν ορισμένα από τα ραντεβού του με τον Τραμπ.

Αλλά την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η κατάθεση του Κόμεϊ εμπεριείχε ψέματα. Αρνήθηκε να απαντήσει την ίδια ερώτηση, ξανά, όταν επιβιβάστηκε στο Air Force One με προορισμό το Νιού Τζέρσεϊ.

Ξημέρωσε Κυριακή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν άντεξε. Επιασε το κινητό του. «Πιστεύω ότι οι διαρροές του Τζέιμς Κόμεϊ θα είναι πολύ πιο σημαντικές απ’ όσο θα πίστευε κανείς. Παντελώς παράνομες; Πολύ άνανδρο!», έγραψε στο Twitter.

Αντίστοιχη τακτική έχει ήδη ακολουθήσει και ο προσωπικός του δικηγόρος προειδοποιώντας τον πρώην διευθυντή του FBI ότι μπορεί να τον απειλήσει μήνυση.

«Εδωσε τις σημειώσεις αυτές σε έναν καθηγητή της νομικής επειδή δεν μπορούσε να ενεργήσει ως άνδρας και να τις δώσει απευθείας στα μέσα ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρώτος διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι.

Και πολλοί συνεργάτες του Τραμπ κατήγγειλαν τον Κόμεϊ για «δειλία» επειδή χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του φίλου του για να φτάσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ζήτησε να αναβληθεί η επίσκεψή του στο Λονδίνο;

Τι ειρωνεία! Την ίδια μέρα που ο Τραμπ κατηγορούσε τον πρώην διευθυντή του FBI για δειλία, αποκαλύφθηκαν οι δικοί του φόβοι: φοβάται τις διαδηλώσεις, όχι στις ΗΠΑ, στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τις τελευταίες εβδομάδες, της είπε ότι θέλει να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Λονδίνο, αν πρόκειται να υπάρξουν δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας.

Η Μέι προσκάλεσε τον Τραμπ στο Λονδίνο επτά ημέρες μετά την ορκωμοσία του. Ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο και τότε είχε δηλώσει “ενθουσιασμένη που ο πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση” που του απηύθυνε εκ μέρους της βασίλισσας.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου αιφνιδίασε τη Μέι, αναφέρει η Guardian που επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το δημοσίευμα της Guardian διαψεύστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση η οποία έσπευσε να επισημάνει ότι δεν σχολιάζει εικασίες και ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή αναφορικά με την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...