270
Τα άγρια άλογα της Δύσης είναι πανέμορφα αλλά και επικίνδυνα. | gracefulhorses.com

Τους δίνουν χίλια δολάρια για να υιοθετήσουν άγρια άλογα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 14:55
Τα άγρια άλογα της Δύσης είναι πανέμορφα αλλά και επικίνδυνα.
|gracefulhorses.com

Τους δίνουν χίλια δολάρια για να υιοθετήσουν άγρια άλογα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 14:55

Η αμερικανική Δύση φιλοξενεί περίπου 82.000 άγρια ​​άλογα και Μπούρος (γαϊδούρια του Μεξικό) σύμφωνα με μια αναφορά του Boise State Public Radio. Δυστυχώς όμως, η γη από την οποία τρέφονται, έχει καταπατηθεί από τον ανθρώπινο παράγοντα με αποτέλεσμα τα ζώα να μην έχουν επαρκή τροφή και να φτάνουν σε σημείο να λιμοκτονούν.

Μπούρο: το γαϊδουράκι του Μεξικού (Rylee Isitt/Flickr)

Το αμερικανικό Γραφείο Διαχείρισης Γης -εν συντομία BLM- που είναι υπεύθυνο για την προστασία των άγριων αλόγων βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο καθώς κάθε άλογο κοστίζει στην υπηρεσία περίπου 2.000 δολάρια ετησίως σε τρόφιμα και κτηνιατρική φροντίδα.

Το BLΜ συγκεντρώνει τα άλογα και έπειτα τα πουλά ως επί το πλείστον σε αγρότες (Facebook/@blshorsemanship)

Με 6.000 άλογα ήδη υπό την φροντίδα του και τον αριθμό τους να αυξάνεται ραγδαία, το BLM δεν έχει πλέον ούτε το χώρο αλλά ούτε και τους πόρους για να φροντίσει άλλα ζώα. Έτσι, ο οργανισμός, μέσω του προγράμματος για την υιοθεσία άγριων ζώων, είναι διατεθειμένος να πληρώσει 1.000 δολάρια όποιον αναλάβει την υιοθεσία ενός εκ των ανεκπαίδευτων αλόγων. Αλλά η υιοθέτηση ενός τέτοιου πλάσματος αναμφίβολα δεν είναι εύκολη υπόθεση και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Η διαδικασία εξημέρωσης των άγριων αλόγων απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. (Andy Barron/RGJ file)

Για εκείνους λοιπόν που βρίσκουν την ιδέα γοητευτική, ως επί το πλείστον θεωρητικά, το Γραφείο συνιστά να ενημερωθούν προτού αποφασίσουν να υιοθετήσουν ένα άγριο άλογο. Πάντως, υπάρχουν και ιστορίες επιτυχημένης υιοθεσίας της οποίες μπορεί κανείς να δει εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...