381
|

Ασανσέρ στο Ιπποκράτειο έπεσε από τον τέταρτο στο ισόγειο – τραυματίστηκε γιατρός

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 10:14

Ασανσέρ στο Ιπποκράτειο έπεσε από τον τέταρτο στο ισόγειο – τραυματίστηκε γιατρός

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 10:14

Στιγμές τρόμου έζησε την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντής της ουρολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όταν το ασανσέρ στο οποίο είχε μπει, έπεσε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, με αποτέλεσμα ο άτυχος γιατρός να υποστεί κατάγματα.

Η απίστευτη περιπέτειά του όμως, δεν τελείωσε εκεί καθώς υποχρεώθηκε να διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό, αφού το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Η εικόνα του συγκεκριμένου ασανσέρ δεν διέφερε σε τίποτα από εκείνη των περισσότερων ασανσέρ δημόσιων υπηρεσιών και νοσοκομείων/ ΣΚΑΪ TV

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ασανσέρ χρησιμοποιείται τόσο από τους γιατρούς όσο και τους επισκέπτες και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου σημειώνει ότι ο ανελκυστήρας συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019 και πλέον ζήτησε από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις.

«Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα», καταλήγει η ανακοίνωση που αναλυτικά έχει ως εξής:

 «Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε μεασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Ο ανελκυστήρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πλήρως το έτος 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων και έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα.

Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη.

Αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 18 Μαρτίου) βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα».