225
| EPA/ANGELO CARCONI

Τουλάχιστον 10 ημέρες θα μείνει στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 16:13
|EPA/ANGELO CARCONI

Τουλάχιστον 10 ημέρες θα μείνει στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 16:13

Ανυπόμονος να επιστρέψει στην κατοικία του εμφανιζόταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που εισήχθη την Πέμπτη στο νοσοκομείο θετικός στην Covid-19.

Εισήχθη για εξετάσεις που έλπιζε ότι δεν θα έδειχναν κάτι ανησυχητικό, αλλά η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποκάλυψε πνευμονία σε πρώιμο στάδιο, η οποία δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, αλλά δεν επιτρέπει και εφησυχασμό.

Για την ώρα δεν υπάρχει λόγος μεταφοράς σε ΜΕΘ, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να δοθεί εξιτήριο όσο γρήγορα θα το ήθελε και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι. Ενας λόγος είναι το σχετικά επιβαρυμένο ιατρικό παρελθόν του που τον κατατάσσει στις ομάδες που κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Το ρεπορτάζ της Corriere della Serra μεταφέρει την εικόνα ενός Μπερλουσκόνι που (δηλώνει ότι) αισθάνεται καλά. Αν και δεν έχει πυρετό, είναι εξαντλημένος και κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο με αυστηρά μέτρα προστασίας για την Covid-19 που αναγκαστικά  κρατούν τους γιατρούς σε απόσταση.

Παρά όμως την αισιοδοξία του, η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν θα είναι εύκολη για τον 83χρονο πρώην πρωθυπουργό που θα χρειαστεί να μείνει για τουλάχιστον 10 ημέρες στο νοσοκομείο του Μιλάνου.

Και κάτι αισιόδοξο: τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του, της Fininvest, που συναντήθηκαν μαζί του είναι όλα αρνητικά στον κορονοϊό. Θετικά είναι ωστόσο είναι δύο από τα παιδιά του με τα οποία είχε περάσει λίγες ημέρες στη βίλα του στο Κάπρι και η φίλη του, η 30χρονη Μάρτα Φασίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...