307
Το Εθνικό Θέατρο: δεν ζητήθηκε παραίτηση του διευθυντή του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού, η Ακρίτα και ο Λιγνάδης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2021, 18:55
Το Εθνικό Θέατρο: δεν ζητήθηκε παραίτηση του διευθυντή του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού, η Ακρίτα και ο Λιγνάδης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2021, 18:55

Σε πρώτη ανάγνωση, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού το μεσημέρι της Τρίτης θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται την ίδια ώρα κοινότοπη και σιβυλλική. Ελεγε:

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι: Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Τι εννοούσε ο συντάκτης; Σε ποιες «αξιόπιστες πληροφορίες» που είναι «παραπλανητικές» αναφερόταν; Και επί ποιου θέματος;

Προφανώς και οι αποφάσεις της Λίνας Μενδώνη, όπως και κάθε υπουργού, ανακοινώνονται μέσω των επίσημων καναλιών ενημέρωσης για να είναι αποφάσεις εν ισχύ και προφανέστατα οι ιδιωτικές σελίδες στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να αποτελούν σφραγίδα γνησιότητας –αν και τα social media έχουν εσχάτως αντίθετη άποψη. Δεν χρειαζόταν επίσημη ανακοίνωση για όλο αυτό.

Υπάρχει όμως και δεύτερη ανάγνωση.

Τούτο διότι η ανακοίνωση των 41 λέξεων ακολούθησε μια ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα, η οποία επικαλούμενη «αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές», έγραψε:

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται».

Λίγο αργότερα πάντως, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...