369
Φυσικά υπήρξαν και καπνογόνα, φωτοβολίδες και κροτίδες. Υποτίθεται ότι η ΕΛΑΣ είχε λάβει ειδικά μέτρα... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Το χρονικό της διακοπής του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 21:59
Φυσικά υπήρξαν και καπνογόνα, φωτοβολίδες και κροτίδες. Υποτίθεται ότι η ΕΛΑΣ είχε λάβει ειδικά μέτρα...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Το χρονικό της διακοπής του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 21:59

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τελικός Κυπέλλου είναι «η γιορτή του ποδοσφαίρου». Συνηθίζουμε επίσης να λέμε ότι η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό. Σύμφωνοι, είναι πιθανό να τον γέννησε. Αλλά το σίγουρο είναι πως είναι ικανή να τον σκοτώσει.

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης βρέθηκαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για τον τελικό Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, της ίδιας κυβέρνησης που επίσης συνηθίζει να λέει ότι έλαβε πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου —αρχές του 2020 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πήγαινε στη Ελβετία για να βρει μια λύση με την UEFA μετά τα όσα είχαν γίνει με την πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ—, αλλά είδαν την πολυδιαφημισμένη «γιορτή» να διακόπτεται, αφού ένας παίκτης τραυματίστηκε από αυτούς που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «φιλάθλους» και συχνά να κολακεύουμε ως «12ο παίκτη», ή «υπέροχο κόσμο».

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι, που καταλογίστηκε μέσω VAR, στο 32′. Το μετέτρεψε σε γκολ ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, ο ισπανός εξτρέμ των Πρασίνων, ο οποίος όμως έκανε το «λάθος» να πάει να πανηγυρίσει την επιτυχία του προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ένα κομμάτι τσιμέντου τον χτύπησε.

Ο ισπανός διαιτητής Αντόνιο Ματέου Λαόθ, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, κρατώντας το τσιμέντο στα χέρια, έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, διακόπτοντας το ματς.

Ο διαιτητής αποχωρώντας με το κομμάτι τσιμέντου στα χέρια

Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε — μια οριστική διακοπή είναι πιο δύσκολη διαχειρίσημη από το να πεις πως «ό,τι έγινε έγινε, μην το ξανακάνετε, να τελειώσει ο αγώνας να πάμε σπίτια μας». Λέγεται ότι τον παρακάλεσαν στα αποδυτήρια, όπου ακόμα και η αστυνομία ήταν παρούσα για να διατηρήσει την τάξη.

Ο ισπανός διαιτητής ξεκαθάρισε ότι αν συμβεί «το παραμικρό» θα διακόψει οριστικά το ματς, συνεννοήθηκε και με τους αρχηγούς των δύο ομάδων, τον Βέλεθ του ΠΑΟ και τον Βιείρινια του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως μόλις και με τα βίας είχε νωρίτερα συγκρατήσει το νεύρα του.

Ο αγώνας συνεχίστηκε. Υπό αίρεση. Των διαθέσεων και της ευστοχίας των χούλιγκαν. Που σε αυτή τη χώρα κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...