205
| ΙΝΤΙΜENEWS

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Μαΐου 2022, 21:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/05/2022, 10:31
|ΙΝΤΙΜENEWS

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Μαΐου 2022, 21:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/05/2022, 10:31

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα με πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τουρίστα από τη Βρετανία, ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν», προκειμένου να νοσηλευτούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση, τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Πρόκειται για 29χρονο από τη Βρετανία, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon.

Tο περιστατικό ανέλαβαν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η Αναστασια Αντωνιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Δ’ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου «Αττικό».

Θάλαμος αρνητικής πίεσης

Η αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό, είναι δηλαδή πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο.

Αργότερα το Σάββατο, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Υποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται  στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...