257
«Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο Protagon | SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Μητσοτάκης: Τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έκανα ως Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 15:01
«Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο Protagon
|SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Μητσοτάκης: Τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έκανα ως Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 15:01

«Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος». Αυτό παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ,  στην παρακάτω ερώτηση που υπέβαλε ο Κώστας Γιαννακίδης εκ μέρους του Protagon:

– Χθες στην ομιλία σας είπατε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με λάθη και μαθαίνει απ’ αυτά. Θα ήθελα να ρωτήσω στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής σας ποιο θεωρείτε, προσωπικά, το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει ως πρωθυπουργός και τι κάνατε για να το διορθώσετε. 

«Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω. Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη μια βδομάδα πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Οι μόνοι που δεν κάνουν λάθη είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Το θέμα είναι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

» Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. Ετσι έμαθα, έτσι μαθαίνω στα παιδιά μου και αυτό είναι που ζητώ από τους συνεργάτες μου.

»Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε.

» Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...