217
O Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Εκεί από όπου αναφέρθηκε στο θέμα της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες | Alexandros Michailidis / SOOC

H «απάντηση» του ΣτΕ στη «βεβαιότητα» Τσίπρα για τις άδειες

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 19:13
O Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Εκεί από όπου αναφέρθηκε στο θέμα της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες
|Alexandros Michailidis / SOOC

H «απάντηση» του ΣτΕ στη «βεβαιότητα» Τσίπρα για τις άδειες

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 19:13

Σαφή απάντηση στη «βεβαιότητα» που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, περί της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότητης των καναλιών έδωσαν πηγές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μία δικαστική απόφαση», σχολίασαν πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Τόνιζαν, επίσης, ότι «τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων». «Η έκδοση από το ΣΤΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές», είπαν.

Ολα ξεκίνησαν από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε μία πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ τον διαγωνισμό για τις άδειες, προκαταβάλλοντας την απόφαση της Ολομέλειας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η Δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της, αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...