511
|

«Το ομορφότερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 15:56

«Το ομορφότερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 15:56

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια από σήμερα το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού θα είναι «το ομορφότερο κομμάτι της αθηναϊκής ριβιέρας». Και η Marina Galleria, «ο αγαπημένος προορισμός αγορών, ψυχαγωγίας, άθλησης, γαστρονομίας, χαλάρωσης για όλους». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develompent, Οδυσσέας Αθανασίου, παρουσίασε την Τρίτη σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, ένα «οραματικό έργο», που υλοποιεί η εταιρεία σε σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου του βραβευμένου Ιάπωνα Κένγκο Κούμα (ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει και το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, όπου ξεκινούν σε λίγες ημερες οι Ολυμπιακοί Αγώνες).

Η Marina Galleria θα αναπτυχθεί σε 3,5 χλμ παραλιακού μετώπου, που σήμερα είναι δύσκολα προσβάσιμο και σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο. Σύμφωνα με τη Lamda Development, είναι σχεδιασμένη «με έμπνευση τα ιστία που ανεμίζουν στις ελληνικές θάλασσες», θα έχει ενεργειακή αυτονομία και θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και φιλικού προς το περιβάλλον έργου. Το πράσινο θα κυριαρχεί στον χώρο. Περίπου 70 κορυφαίοι έλληνες και ξένοι σχεδιαστές μόδας θα έχουν εκεί τον δικό τους χώρο «για πρώτη φορά στην Ελλάδα», ενώ θα λειτουργήσουν 30 εστιατόρια και καφέ, από γνωστούς σεφ και διάσημα γαστρονομικά brands.

«Η Marina Galleria ενσωματώνεται αρμονικά στο περιβάλλον και αναδεικνύει την ομορφιά του τοπίου», είπε η Μελίνα Παΐζη, chief operations officer της Marina Galleria. «Θα απολαμβάνεις τις αγορές σου, θα διασκεδάζεις, θα ψυχαγωγείσαι, θα ζεις εμπειρίες που προσφέρουν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, με εφαρμογές και δυνατότητες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Θα γίνεται πληθώρα εκδηλώσεων, συναυλίες, εκθέσεις, θα είναι ένας χώρος με ζωή όλες τις ώρες της ημέρας και κάθε στιγμή του χρόνου», κατέληξε.

«Το άνοιγμα στη θάλασσα είναι από τους βασικούς στόχους μας στο Ελληνικό», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. Και πρόσθεσε: «Το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό 12 μήνες τον χρόνο. Και με τουρισμό υψηλής ποιότητας, που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την εικόνα της χώρας μας».

Μια αμμώδης παραλία μήκους 3 χλμ, «με πεντακάθαρη θάλασσα και ακρογυαλιά, προσβάσιμη σε όλους», θα εκτείνεται μπροστά από τη Marina Galleria, τόνισε ο κ. Αθανασίου. «Στα νότια θα βρίσκεται ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα, ο Marina Tower, και ακριβώς δίπλα η μαρίνα του Αγίου Κοσμά, που θα αναβαθμιστεί ώστε να φιλοξενεό ακόμη μεγαλύτερα σκάφη».

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης στα δύο ξενοδοχεία, που θα κτίσει ο όμιλος Temes της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου «και τα οποία θα διαχειρίζονται διεθνούς φήμης operators, τους οποίους θα ανακοινώσουμε το φθινόπωρο». «Η Marina Galleria θα συμβάλει στο να ενταχθεί η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αρχιτεκτονικής. Δίνουμε ζωή σε μια περιοχή εγκαταλελειμμένη για περισσότερα από 20 χρόνια. Τα οφέλη θα είναι για όλους.

«Το έργο έχει σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού, που έρχεται σε συνέχεια με την πόλη και το φυσικό περιβάλλον και υποστηρίζει τον εξωστρεφή, μεσογειακό τρόπο ζωής», είπε ο Αρης Καφαντάρης, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας του γραφείου Kengo Kuma & Associates. «Θα είναι ανοιχτό προς τη θάλασσα και το ελληνικό τοπίο, με εκτενείς φυτεμένους χώρους, φυσικό φωτισμό και αερισμό, χρήση φωτοβολταϊκών, συλλογή βρόχινου νερού, ένα έργo ορόσημο», κατέληξε.

Περισσότερα: theellinikonmarinagalleria.com

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...