368
Ο Τζο Μιν-Κι βρέθηκε απαγχονισμένος στο κτίριο όπου διέμενε | Wikipedia

Το #MeΤοo οδήγησε στην αγχόνη νοτιοκορεάτη ηθοποιό

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:10
Ο Τζο Μιν-Κι βρέθηκε απαγχονισμένος στο κτίριο όπου διέμενε
|Wikipedia

Το #MeΤοo οδήγησε στην αγχόνη νοτιοκορεάτη ηθοποιό

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:10

Δεν λογαριάζει σύνορα, ούτε κάνει διακρίσεις. Η σεξουαλική παρενόχληση απασχολεί την κοινή γνώμη όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Γνωστά ονόματα της διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής έχουν μπει στο κάδρο των επικρίσεων. Ενα από αυτά τα ονόματα είναι και του νοτιοκορεάτη ηθοποιού Τζο Μιν-Κι: βρέθηκε απαγχονισμένος στο κτίριο όπου διέμενε, στη Σεούλ, ύστερα από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για σεξουαλική επίθεση σε βάρος οκτώ γυναικών. Τα θύματά του ήταν κυρίως φοιτήτριες της δραματικής σχόλης όπου δίδασκε.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Yonhap και Korea Times, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο. Ο 52χρονος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και η υπόθεσή του έγινε γνωστή μέσα από τις αποκαλύψεις του κινήματος #MeToo που έχει αναπτύξει δράση κατά της σεξουαλικής βίας σε βάρος των γυναικών.

Αναφορικά με την καλλιτεχνική διαδρομή τού ηθοποιού, εμφανιζόταν περισσότερο σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή προτού τον ανακρίνει η αστυνομία για όσα κατηγορείτο.

DX1lNIEVAAAeubB
Ο Τζο Μιν- Κι σε σκηνή ταινίας

Για μερικά χρόνια ο Μιν-Κι εργαζόταν ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τσεονγκού της Νότιας Κορέας επιδεικνύοντας ένα βίαιο πρόσωπο. Βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού σε βάρος φοιτητριών.

Οι καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το πόστο του.

Αρχικά, ο 52χρονος απέρριπτε κάθε σενάριο εμπλοκής σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. Ομως, στις 27 Φεβρουαρίου δημοσίευσε δήλωση- απολογία με την οποία ζητούσε συγγνώμη στα θύματά του.

«Όλα είναι δικό μου λάθος και είμαι αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα θύματα για τον πόνο που τους προκάλεσα και, από εδώ και πέρα, δεν θα αποφύγω τις κοινωνικές και νομικές συνέπειες των λαθών μου» είχε αναφέρει στη δήλωση.

O ηθοποιός είχε ακόμη απομακρυνθεί από την τηλεοπτική σειρά «Children of the Small God», όπου τη θέση του πήρε o Λι Τζέι-Γιονγκ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα παραιτήθηκε από τη θέση του ο Αχν Χι-Γιανγκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Τσούνγκτσονγκναμ-ντο, αφότου βοηθός του τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ακόμη, δύο ηθοποιοί, οι Ο’ Ντάλ-Σου και Κόι Ιλ- Γουάν «κόπηκαν» από την ταινία «Along with the Gods: The Two Worlds» ύστερα από καταγγελίες σεξουαλικής φύσεως. Αρχικά οι δύο ηθοποιοί απέρριψαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, αργότερα όμως ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...