290
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

To εμβόλιο της Pfizer πήρε πλήρη έγκριση για χρήση από την FDA

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 17:06
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

To εμβόλιο της Pfizer πήρε πλήρη έγκριση για χρήση από την FDA

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 17:06

«Πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό έδωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA), που όπως αναμενόταν χορήγησε στο σκεύασμα πλήρη άδεια για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Το συγκεκριμένα εμβόλιο είναι το πρώτο που ξεπέρασε το καθεστώς της προσωρινής άδειας χρήσης και θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Ήδη, η United Airlines έχει ανακοινώσει ότι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού, εντός πέντε εβδομάδων από την ημέρα της έγκρισης.

Η πλήρης άδεια έρχεται σε μια περίοδο όπου η πανδημία επανακάμπτει στις ΗΠΑ μετά και την ευρεία διάδοση της εύκολα μεταδιδόμενης μετάλλαξης Δέλτα, ανατρέποντας πολλές από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η διακυβέρνηση Μπάιντεν ευελπιστεί ότι η εξέλιξη θα πείσει αρκετούς από τους περίπου 85 εκατομμύρια ανεμβολίαστους Αμερικανούς να λάβουν το σκεύασμα.

Περήφανος δηλώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά

Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι η FDA έδωσε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την ικανοποίηση του μέσω tweet.

«Κάθε μέρα, ξυπνάω περήφανος για την ομάδα μας στην Pfizer. Περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Περήφανος για την διαφορά που πετυχαίνουμε. Και σήμερα είναι ιδιαιτέρως περήφανος», τόνισε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει τον εμβολιασμό σε δασκάλους και προσωπικό των δημόσιων σχολείων

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό των δημόσιων σχολείων στην πόλη της Νέας Υόρκης θα χρειαστεί να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο μετά την πλήρη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...