387
Ο Παύλος Πολάκης σε προ εβδομάδων είσοδό του στην αίθουσα της Προανακριτικής | Nikos Libertas / SOOC

Ο Πολάκης παραδέχεται για το 2015: Θέλαμε να ανοίξουμε τις θυρίδες

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 19:32
Ο Παύλος Πολάκης σε προ εβδομάδων είσοδό του στην αίθουσα της Προανακριτικής
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Πολάκης παραδέχεται για το 2015: Θέλαμε να ανοίξουμε τις θυρίδες

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 19:32

Το είχε πει η Νάντια Βαλαβάνη το βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015: υπάρχουν και τα λεφτά στις θυρίδες. Τότε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ έπεσε να την φάει και να «θάψει» τη δήλωση που θα έφερνε τους πολίτες -ακόμα και εκείνους που ψήφιζαν μακαρίως «Οχι»- έξω από τα τραπεζικά καταστήματα για να σώσουν τις περιουσίες τους από την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Αλλα τελικά ήταν όντως ένα από τα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καλούσαν μεν τον κόσμο να συνταχθεί με το «Οχι» υποσχόμενοι διαπραγμάτευση, αλλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους -εφόσον υποθέτουμε ότι είχαν τέτοιο- τα λεφτά του κόσμου στις θυρίδες.

Αυτή την περίοδο θυμήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Προανακριτική ο Παύλος Πολάκης, πετώντας μάλιστα και μια… «βόμβα» διαμετρήματος: σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Γιώργος Πιέρρος του dailypost.gr στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 ήταν να ανοίξουν και οι τραπεζικές θυρίδες «γιατί μέσα υπήρχαν δισεκατομμύρια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης κατά τη διάρκεια της ακρόασής του.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας φέρεται να δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό, ωστόσο, έμεινε στα… χαρτιά γιατί υπήρχε ένα «μπλοκ» εντός του κόμματος που ήταν αντίθετο απέναντι σε μια τέτοια κίνηση. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αρχή. Ανέλαβε όμως υφυπουργός Εσωτερικών όταν έφυγε η παράταξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και έπειτα, ως γνωστόν, άφησε εποχή ως αν. υπουργός Υγείας.

Πώς όμως θα άνοιγαν οι θυρίδες; Για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται εισαγγελική εντολή, άρα ο κ. Πολάκης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι κάποιοι σκέφτονταν να εργαλειοποιήσουν και τη δικαιοσύνη.

Εκείνη την περίοδο αρκετά στελέχη της τότε κυβέρνησης είχαν ρίξει στο τραπέζι ιδέες περί κουρέματος των καταθέσεων, ένα από τα πολλά εναλλακτικά πλάνα που είχαν πέσει την συγκεκριμένη περίοδο στο τραπέζι, όπως το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων, η «επιδρομή» στο Νομισματοκοπείο, αλλά και το φλερτ με τη δραχμή.

Τότε ήταν που η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Βαλαβάνη είχε κάνει μια δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, λέγοντας: «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».

Λίγο μετά, όμως, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...