304
| George Vitsaras / SOOC

Κάτι δεν πάει καλά: Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 14:13

Κάτι δεν πάει καλά: Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 14:13

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής» για να ζητήσει «νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να μείνει η κοινωνία όρθια», δεν είναι και είδηση –δικιά του είναι η εφημερίδα ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε θέλει μπορεί να δίνει συνέντευξη και ό,τι θέλει μπορεί να λέει.

Αλλά παρατηρητές έσπευσαν να πουν ότι η συνέντευξη ήταν κυρίως για να στείλει μηνύματα ο πρόεδρος προς το εσωκομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως, λένε, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για διάφορα φαινόμενα στο κόμμα.

Σύμφωνα με μία ερμηνεία ο κ. Τσίπρας θέλησε να σχολιάσει το βαρύ «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, με αυτήν την φράση: «Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας». Λογικά δεν αναφερόταν στις δικές του διακοπές του σε θαλαμηγό λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, για τον κ. Παπαδημούλη τα είπε.

Με δύο άλλες χαρακτηριστικές αναφορές σχολίασε, λένε, τις συμπεριφορές των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη: «Δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις», είπε σε ένα σημείο, ενώ σε ένα άλλο ο κ. Τσίπρας, εμφανιζόμενος ως καθοδηγητής, παρατήρησε: «στον δημόσιο λόγο μας δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές, και εξορίες».

Ο πρόεδρος έστειλε, τονίζουν, και μήνυμα προς τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη: «Αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε».

Ωραία ατμόσφαιρα επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...