226
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν | Sputnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS

Time: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την ΕΕ ότι η Ρωσία ίσως εισβάλει στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2021, 14:50
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
|Sputnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS

Time: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την ΕΕ ότι η Ρωσία ίσως εισβάλει στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2021, 14:50

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε το περιοδικό Time που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος. Παράλληλα, συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας, όπου χιλιάδες μετανάστες να επιδιώκουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και προσθέτει ότι αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους ομολόγους τους της ΕΕ για τις ανησυχίες τους σχετικά με μια πιθανή ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.

Οι εκτιμήσεις για τις κινήσεις της Μόσχας πιστεύεται ότι βασίζονται σε πληροφορίες που οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη μοιραστεί με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κάτι που θα έπρεπε να συμβεί πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με μια συλλογική απάντηση, σύμφωνα με τις πηγές. Οι εκτιμήσεις του περιοδικού υποστηρίζονται από δημόσια διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ διαβουλεύονται με συμμάχους για τη συγκέντρωση, χαρακτήρισε την Ουκρανία εταίρο και κατήγγειλε κάθε επιθετική ενέργεια από τη Ρωσία.

Από την πλευρά της, η Ρωσία απαντά ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφός της είναι ένα «εσωτερικό ζήτημα» και αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε κάθε επιθετική πρόθεση. Κατηγορεί ακόμη τις ΗΠΑ για προκλητικές κινήσεις καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία έκαναν την εμφάνισή τους στη Μαύρη Θάλασσα αυτή την εβδομάδα, κοντά σε ρωσικά εδάφη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...