450
Η Μάγδα Φύσσα και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανώς προσπαθεί να βγει από τ' αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ | SOOC/CreativeProtagon

Τη Μάγδα Φύσσα πρότεινε ο Βαρουφάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 17:46
Η Μάγδα Φύσσα και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανώς προσπαθεί να βγει από τ' αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ
|SOOC/CreativeProtagon

Τη Μάγδα Φύσσα πρότεινε ο Βαρουφάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 17:46

Δεν περίμενε κανείς από το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη να επιδείξει μια κάποια «συστημικότητα» και να συμπλεύσει με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή μάλιστα που το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν την προτεινόμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανώτατη δικαστικό για ΠτΔ, ήταν σαφές πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα έκανε το παν για να διαφοροποιηθεί, να τραβήξει επάνω του το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και να βγει… από τ’ αριστερά. Με έναν τρόπο τα κατάφερε, προτείνοντας τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μετά από τη διάσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Βαρουφάκης βγήκε και έκανε on camera τη σχετική δήλωση προτείνοντας τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί». 

Ενα ερώτημα είναι αν η κυρία Φύσσα ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Βαρουφάκη ή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έκανε την πρόταση εν αγνοία της, με σκοπό να επενδύσει πολιτικά στο συναίσθημα. Πληροφορίες από το περιβάλλον της κυρίας Φύσσα ανέφεραν ότι κανείς από το κόμμα δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί της πριν από την ανακοίνωση.

Ενα δεύτερο είναι γιατί ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε να πει έναν καλό λόγο για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συμπορεύτηκαν στο πρώτο εκείνο εφιαλτικό εξάμηνο του 2015 και της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» και μοιράζονταν τις ίδιες απόψεις για τον «Μινώταυρο του Φιλελευθερισμού».

Είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25:

«Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...