321
Η «οργανωτική δουλειά» απασχόλησε την ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απαιτείται «η κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών» | syriza.gr

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 22:40
Η «οργανωτική δουλειά» απασχόλησε την ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απαιτείται «η κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών»
|syriza.gr

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 22:40

Στην «κλειστή» συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 7 Ιουνίου συζητήθηκαν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα κομματικά ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. αλλά και η προγραμματική πρόταση του κόμματος.

Οσον αφορά τα πρόσωπα, όλες οι πληροφορίες που ήταν δυνατόν να συλλεγούν αφορούν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την Α΄Αθηνών.

Επικρατείας. Επικρατέστερη για την πρώτη θέση του Επικρατείας φέρεται η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου, ένα πρόσωπο που υποτίθεται ότι συμβολίζει την ανανέωση και είναι ελκυστικό στους νεότερους. (Γενικώς η ενίσχυση των ψηφοδελτίων με νέο αίμα είναι κύριο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα, προς άγραν νεανικών ψήφων.) Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιάννης Δραγασάκης μάλλον θα συνοδέψουν την Αχτσιόγλου στην ίδια λίστα.

Α’ Αθηνών. Για την άλωση του «κάστρου» της Νέας Δημοκρατίας, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει συνωστισμός επιφανών κομματικών στελεχών. Επικρατέστερα τα ονόματα των: Δημήτρη Τζανακόπουλου, Νίκου Βούτση, Χριστόφορου Βερναδάκη, Νίκου Φίλη, Νάσου Ηλιόπουλου, ακόμη και της νεαρής Ράνιας Σβίγκου.

Το πρόγραμμα στο Μέγαρο

Επισήμως πάντως ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 20:00, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα.

«Ενέσεις» θάρρους

Στην ομιλία του της Παρασκευής στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εμφυσήσει αυτοπεποίθηση και θάρρος στα κομματικά στελέχη, επιμένοντας ότι «το παιχνίδι είναι ανοικτό» και υπερτονίζοντας την αναγκαιότητα της συλλογικής δουλειάς πάνω στο σημαντικότερο προεκλογικό ζήτημα, αυτό της προγραμματικής αντιπαράθεσης.

Ο κομματικός μηχανισμός και οι υποψήφιοι πρέπει «να αναδείξουν» τις διαφορές των πολιτικών εποχών και να αντιπαραβάλλουν την προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ανθρωπιστική κρίση» με την «έξοδο από τα μνημόνια» της ΣΥΡΙΖΑϊκής περιόδου.

Ετσι, η «οργανωτική δουλειά» απασχόλησε πολύ την ομιλία Τσίπρα, αφού απαιτείται «η κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών».

Το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» ήταν η «αρχή και το τέλος»  της ομιλίας Τσίπρα. Είπε: «Ολοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...