363
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα του έκτακτου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ. Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής δείχνει το στίγμα | SOOC

Θρίαμβος για τα «μωρά» της Φώφης αλλά και εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 14:34
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα του έκτακτου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ. Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής δείχνει το στίγμα
|SOOC

Θρίαμβος για τα «μωρά» της Φώφης αλλά και εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 14:34

Μια εικόνα για το τι είναι το Κίνημα Αλλαγής δίνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ύστερα από το διήμερο συνέδριο που έγινε το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Αναλυτές παρατηρούν ότι οι λεγόμενοι «προεδρικοί» από τη μία και το μπλοκ του Νίκου Ανδρουλάκη (δεύτερου στις εκλογές του Νοεμβρίου 2017 για την αρχηγία του τότε υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς) από την άλλη, ψηφίστηκαν μαζικά και κατέλαβαν τις περισσότερες από τις 251 θέσεις του οργάνου.

Η ΚΠΕ θα αποτελείται από τα 251 εκλεγμένα μέλη, συν τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων. Στις επόμενες ημέρες θα εκλέξει την 21μελή Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Το ενδιαφέρον είναι η σειρά των ψήφων (η τελική κατάταξη θα διαμορφωθεί, αφού πρώτα υπολογιστεί η ποσόστωση των γυναικών που είναι 33%).

Υπάρχουν, στην κορυφή, οι άνθρωποι της Φώφης Γεννηματά: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που θα προταθεί ξανά για γραμματέας και πήρε 1.753 ψήφους, ο Παύλος Χρηστίδης (εκπρόσωπος Τύπου) που πήρε 1.153 ψήφους και ο Μανώλας Οθωνας διευθυντής του πολιτικού γραφείου της κυρίας Γεννηματά, που ψηφίστηκε από 965 συνέδρους, είναι η πρώτη τριάδα. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον συνδικαλιστή Χρήστο Πολυζωγόπουλο (852) και στην πέμπτη τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνο Πανταζή (795).

Πρέπει να φτάσουμε στην 11η θέση για να συναντήσουμε κάποιον εκτός του πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, και είναι ο Θόδωρος Μαργαρίτης (πρώην ΔΗΜΑΡ), ο οποίος τα πήγε ιδιαίτερα καλά καθώς ψηφίστηκε από 618 συνέδρους. Ακολουθεί στη 12η θέση ο Σταμάτης Μαλέλης με 612 ψήφους.

  •  Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Είναι εμφανές ότι ο χώρος αλλάζει, είναι και δημογραφική η αλλαγή, αλλά δεν είναι μόνο τα «μωρά» της Φώφης που πήραν τις πρώτες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας βρέθηκε στην 36η θέση με 450 ψήφους, πίσω ακόμα και από τον… Απόστολο Πόντα (υποψήφιο για την αρχηγία το 2017 ως επικεφαλής μιας Ενωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης), ο οποίος ψηφίστηκε από 477 συνέδρους και ήταν 29ος. Ενας άλλος πρώην υπουργός, ο Χάρης Καστανίδης, βρέθηκε 63ος με 387 ψήφους. Ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην υπουργός και άνθρωπος που είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ, βρέθηκε στην 83η θέση με 360 ψήφους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...