223
Ο Κρόζιερ είχε αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου στα τέλη του 2019 | U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Nicholas Huynh/Handout via REUTERS

Θετικός στον κορονοϊό ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 12:56
Ο Κρόζιερ είχε αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου στα τέλη του 2019
|U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Nicholas Huynh/Handout via REUTERS

Θετικός στον κορονοϊό ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 12:56

Εφυγε από το αεροπλανοφόρο που διοικούσε επευφημούμενος από εκατοντάδες ναύτες, που χειροκρότησαν την απόφασή του να ζητήσει την απομάκρυνση προσωπικού που ήταν θετικό στον κορονοϊό. Τώρα μαθαίνουμε ότι είναι και αυτός ένας από τους φορείς του ιού.

Ο Μπρεντ Κρόζιερ απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Theodore Roosevelt» την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την διαρροή σε μέσα ενημέρωσης ενός εσωτερικού σημειώματος με το οποίο εξέφραζε τις ανησυχίες του για τα κρούσματα στο πλοίο που φιλοξενεί περί τους 5.000 ανθρώπους.

Η διάδοση του ιού συνεχίζεται και επιταχύνεται, έγραφε ο Κρόζιερ. Ως χθες αναφέρονταν περί τα 155 κρούσματα.

Οι New York Times, με πληροφορίες από πρόσωπα κοντά στην οικογένεια του Κρόζιερ, αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος είναι και αυτός φορέας του κορονοϊού αν και δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Η αποχώρηση του Κρόζιερ από το πλοίο έγινε υπό τις επευφημίες των ναυτών. Για πολλούς είναι ήρωας για την απόφασή του να μιλήσει για το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο πλοίο του, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες που έφτασαν ως την «καρατόμηση» με συνοπτικές διαδικασίες.

Η πολιτική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν ανοιχτά λόγο για λάθος και απρεπή ενέργεια του Κρόζιερ.

«Είναι καπετάνιος ενός τεράστιου πυρηνοκίνητου πλοίου, δεν θα έπρεπε να μιλά έτσι», είπε ο Τραμπ που πάντως αρνήθηκε ότι η απόφαση της αποπομπής του ανώτατου αξιωματικού ήταν δική του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...