303
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και υπεύθυνος για τα εμβόλια του κορονοϊού Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την πρώτη ενημέρωση για τα εμβόλια της πανδημίας | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θεμιστοκλέους: Στις 27 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε τα πρώτα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 18:33
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και υπεύθυνος για τα εμβόλια του κορονοϊού Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την πρώτη ενημέρωση για τα εμβόλια της πανδημίας
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θεμιστοκλέους: Στις 27 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε τα πρώτα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 18:33

Τα βήματα της παραλαβής των πρώτων δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την πρώτη ενημέρωση για τα εμβόλια της πανδημίας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Οπως εξήγησε, τα εμβόλια θα αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους. Aυτή τη στιγμή λειτουργούν πέντε σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εταιρείες που θα κάνουν τη διανομή από εκεί προς τα εμβολιαστικά κέντρα, είναι επίσης εξειδικευμένες και πιστοποιημένες για να μεταφέρουν τέτοιου είδους εμπορεύματα.

Τον όλο συντονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που θα συμμετάσχει και στις μεταφορές, τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες

Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα για τα ραντεβού και έχει αναλάβει και τον έλεγχο του ανεφοδιασμού για εντολές από τις αποθήκες προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Οσον αφορά την ασφάλεια της φύλαξης και τη διανομή, υπεύθυνα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Η επιχείρηση παρουσιάζει δυσκολίες και είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα προκύψουν προβλήματα, για τα οποία θα σας ενημερώνουμε και φυσικά θα τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πότε ξεκινούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έγκρισης από την ΕΜΑ και στις 26 Δεκεμβρίου η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα των 9.750 δόσεων.

Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικό», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί έως τις 30 του ίδιου μήνα στους υγειονομικούς.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη την πρώτη μεγάλη παρτίδα των 88.350 δόσεων και 333.450 δόσεις θα έχουν έρθει στη χώρα μας έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.265.550 δόσεις μόνο από τη Pfizer, ενώ περιμένουμε και από την Moderna και την AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...