347
Ο κόσμος στην αγορά της Μασσαλίας δεν ήταν εχθρικός προς τον Μακρόν, όμως οι μαφιόζοι έστειλαν το μήνυμά τους από τη φυλακή | Christophe Ena/Pool via REUTERS

«Θα χυθεί αίμα» λένε στον Μακρόν οι μαφιόζοι της Μασσαλίας  

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 21:31
Ο κόσμος στην αγορά της Μασσαλίας δεν ήταν εχθρικός προς τον Μακρόν, όμως οι μαφιόζοι έστειλαν το μήνυμά τους από τη φυλακή
|Christophe Ena/Pool via REUTERS

«Θα χυθεί αίμα» λένε στον Μακρόν οι μαφιόζοι της Μασσαλίας  

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 21:31

Υστερα από 49 θανάτους και 123 τραυματισμούς σχετικούς με το εμπόριο ναρκωτικών το 2023 στη Μασσαλία, έγραψε η Corriere della Sera, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πήγε αιφνιδιαστικά στη μεσογειακή πόλη την περασμένη Τρίτη έχοντας σκοπό να υποστηρίξει αυτοπροσώπως τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει και στοχεύει τον ντόπιο υπόκοσμο.

Ο Μακρόν θέλει να κάνει Κόλαση τη ζωή των εμπόρων ναρκωτικών. Για αυτόν τον λόγο έχει κινητοποιήσει 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι θα συλλαμβάνουν και θα αποστέλλουν άμεσα τους κακοποιούς στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Την πρώτη ημέρα της αστυνομικής «σκούπας» συνελήφθησαν 98 άτομα σε κάθε ύποπτη γειτονιά της Μασσαλίας.

Ο Μακρόν εμφανίστηκε στην αγορά και περπάτησε ανάμεσα στους Μασσαλιώτες εξηγώντας τους ότι θέλει να καταστρέψει τα δίκτυα διακίνησης, ώστε να απαλλαγεί η πόλη από τους εγκληματίες. Ομως την επομένη η ζωή στις κακόφημες συνοικίες επέστρεψε στη δική της «ομαλότητα». Η μαφία άρχισε και τις απειλές, βέβαια.

«Θα βρούμε όσους ενημερώνουν την αστυνομία ή συνεργάζονται μαζί της» έγραφε σε ένα χαρτί τοιχοκολλημένο σε λαϊκές πολυκατοικίες, ενώ ορισμένα καφενεία σεσημασμένα για διακίνηση έκλεισαν με δική τους πρωτοβουλία, δίνοντας στην εκλεκτή πελατεία τους εξηγήσεις με σημειώματα κολλημένα στις εξώπορτες: «Συγγνώμη για τη σημερινή ενόχληση. Σας περιμένουμε αύριο το πρωί»…

Η κατάσταση της δημόσιας τάξης επιδεινώθηκε στη Μασσαλία, έγραψαν οι Ιταλοί, έπειτα από ένοπλη σύγκρουση δύο συμμοριών, η οποία ξεκίνησε «δι’ ασήμαντον αφορμήν», ως συνήθως. Πάντως υπήρξαν αιματηρές συμπλοκές, ακόμα και θάνατοι από σφαίρες Καλάσνικοφ αθώων ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Γεγονός είναι ότι στη Μασσαλία ο έλεγχος της διακίνησης ναρκωτικών γίνεται μέσα από τη φυλακή, ακόμα και παραγγελίες εκτελέσεων πραγματοποιούνται από εκεί – οι εκτελεστές βρίσκονται εύκολα στην πιάτσα και δεν είναι παρά 18χρονα παιδιά που σκοτώνουν για λίγα ευρώ.

Τον Μακρόν προκάλεσε ανοιχτά ένας φυλακισμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Από το κελί του και από κινητό τηλέφωνο, απαγορευμένο υποτίθεται, τηλεφώνησε στο κρατικό ραδιόφωνο France Info και είπε τι πιστεύει για την επιχείρηση-«σκούπα». Ηταν λακωνικός και σαφέστατος: «Μας έκανε και γελάσαμε [ο Μακρόν]. Εμείς διακινούμε μέσα από τη φυλακή. Δεν έχει ιδέα για τι ποσά μιλάμε. Με την αστυνομία στους δρόμους θα χυθεί περισσότερο αίμα, αφού κανείς δεν απαρνιέται τα πλούτη του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...