1082
H άτυχη Καρολάιν σε ειδυλιακές στιγμές, σε φωτογραφίες στα social media | INTIMENEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

«Θα τους βρούμε», λένε στην ΕΛ.ΑΣ. για τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 10:06
H άτυχη Καρολάιν σε ειδυλιακές στιγμές, σε φωτογραφίες στα social media
|INTIMENEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

«Θα τους βρούμε», λένε στην ΕΛ.ΑΣ. για τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 10:06

Σεσημασμένοι κακοποιοί, με σειρά ένοπλων ληστειών σε σπίτια της Αττικής, βρίσκονται, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πίσω από το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δίπλα στο 11 μηνών μωρό της.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν την Τετάρτη ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη των αδίστακτων δραστών είναι θέμα ωρών.

Οπως είπαν στην «Καθημερινή» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανάμεσα σε όσα εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας είναι εάν άτομα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οδηγηθεί στη φυλακή για παρόμοια αδικήματα έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί και επιστρέψει στη δράση.

Ηδη από την «ομάδα ανάλυσης» της Ασφάλειας ερευνάται το ενδεχόμενο οι δράστες της άγριας δολοφονίας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια με λιγότερο δραματική κατάληξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την «Καθημερινή», μεταξύ των περιστατικών που εξετάζονται είναι ληστεία που διεπράχθη τον Δεκέμβριο στο Χαλάνδρι, σε σπίτι όπου διέμεναν ένα ανδρόγυνο και η κόρη τους. Επιδεικνύοντας αγριότητα ανάλογη με αυτή στο φονικό της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά, οι δράστες στο Χαλάνδρι είχαν εισβάλει και πάλι ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, είχαν κατεβάσει έντρομη τη γυναίκα στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν, ενώ για να την εξαναγκάσουν να τους πει πού είχε κρυμμένα χρήματα, είχαν απειλήσει με μαχαίρι την κόρη της.

Η τελευταία είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μιλούσαν «καλά ελληνικά» και πως ήταν πιθανότατα Ρομά. Καλά ελληνικά, κατά ορισμένες πληροφορίες, φέρεται να μιλούσαν και οι δράστες του χθεσινού άγριου φονικού στα Γλυκά Νερά, δίχως πάντως αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατάγονται από χώρα των Βαλκανίων ή και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πρόκειται για τρία άτομα που μπήκαν στο εσωτερικό της μεζονέτας έχοντας καλύψει το πρόσωπό τους με full face, ενώ είναι πιθανό ένας ακόμη συνεργός τους, σε ρόλο τσιλιαδόρου, να τους περίμενε έξω από το σπίτι.

Το βέβαιο είναι ότι οι δολοφόνοι της Καρολάιν σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη και ότι γνώριζαν πολλά.

Ηξεραν ότι το σπίτι είχε κάμερες και φρόντισαν να τις εξουδετερώσουν, ήξεραν ότι δεν είχε συναγερμό, ήξεραν για τον σκύλο, τον οποίο και σκότωσαν, κρεμώντας τον από την κουπαστή της εσωτερικής σκάλας, και το κυριότερο, γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε χρήματα κρυμμένα στο σπίτι, όπως και κοσμήματα αξίας.

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Εχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους.

Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωσή της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να σκοτώσουν», δήλωσε μέλος της ομάδας που έχει αναλάβει να σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών.

«Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ενα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει, καθώς στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψη των δολοφόνων.

Οι ληστές δολοφόνοι μπήκαν στο σπίτι αφαιρώντας τους πίρους ασφαλείας από μικρό παράθυρο στο ισόγειο του σπιτιού. Νωρίτερα, ξήλωσαν κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε εξωτερικά του σπιτιού. Σκότωσαν τον σκύλο της οικογένειας, που πρώτος τους κατάλαβε και άρχισε να γαβγίζει, κρεμώντας τον με το λουρί από την κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν το ανδρόγυνο και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους. Εδεσαν τον 32χρονο  πιλότο ελικοπτέρων χειροπόδαρα με σχοινί και τον έριξαν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι. Πριν του κλείσουν το στόμα με μονωτική ταινία, ο 32χρονος τους υπέδειξε σημείο μέσα στο σπίτι –το κουτί από μια «Μονόπολη»– όπου είχε φυλαγμένα 15.000 ευρώ. Είχε εκταμιεύσει το ποσό προκειμένου να το διαθέσει για εργασίες σε υπό ανέγερση σπίτι.

Ταυτόχρονα οι δράστες έδεσαν πισθάγκωνα την 20χρονη σύζυγο και μητέρα, με τα ίδια της τα ρούχα, η οποία σε κατάσταση πανικού συνέχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Στη διάρκεια του περιστατικού ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του. Οταν συνήλθε, είδε το παιδί τους να κλαίει και τη γυναίκα του νεκρή. Κατάφερε να συρθεί, να πλησιάσει το κινητό τηλέφωνο και με τη μύτη του να πληκτρολογήσει και να καλέσει το «100». Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο τον απελευθέρωσαν, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε προσωρινά στο νοσοκομείο «Παίδων», πριν το παραλάβουν οι συγγενείς της οικογένειας. Η 20χρονη Καρολάιν είχε μεγαλώσει στην Αλόννησο και ήταν φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Χρυσοχοΐδης: Δύο ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, όπως και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας. Με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, οι δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.

Η αμοιβή θα δοθεί σε όποιον «παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών».

Συγκλονισμένος από το απίστευτης αγριότητας έγκλημα, με θύμα την 20χρονη μάνα, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης:

«Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ηδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Εχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, τη διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», ανέφερε ο υπουργός στο περιθώριο τοποθέτησής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τα βρετανικά ΜΜΕ για την Καρολάιν

Τον γύρο των βρετανικών MME έκανε η είδηση για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Κάρολαϊν, που είχε βρετανική καταγωγή.

«Βρετανίδα βασανίστηκε και στραγκαλίστηκε από διαρρήκτες μπορστά στο παιδί της έγραψαν οι λονδρέζικοι Times.

«Ληστές βασάνισαν και δολοφόνησαν 20χρονη Βρετανίδα μπροστά στην 11 μηνών κόρη της και έδεσαν τον σύζυγό της στο σπίτι τους στην Ελλάδα», ανέφερε από την πλευρά της η Daily Mail, ενώ ρεπορτάζ είχαν και πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας καταγωγής της 20χρονης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...