448
H κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα, όχι εμείς, είπε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Ο Γ. Τσίπρας το ανακοίνωσε: Θα πάμε στην ΕΕ το αίτημα για διεθνείς παρατηρητές

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 13:53
H κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα, όχι εμείς, είπε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Ο Γ. Τσίπρας το ανακοίνωσε: Θα πάμε στην ΕΕ το αίτημα για διεθνείς παρατηρητές

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 13:53

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στη σπέκουλα με την πρόταση Κασσελάκη περί διεθνών παρατηρητών, αλλά δηλώνουν ανοικτά ότι θα υποβάλουν επίσημο αίτημα στις Βρυξέλλες για την αποστολή τους – αδιαφορώντας προφανώς αν με τέτοιου είδους κινήσεις (από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα) κινδυνεύει μία χώρα-μέλος της ΕΕ να «τσουβαλιαστεί» με (επιεικώς) προβληματικές δημοκρατίες της Βαλκανικής και όχι μόνο.

«Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης πλέον, θεσμικό έλλειμμα εμπιστοσύνης. Τι σημαίνει; Η πρόταση για παρατηρητές έχει να κάνει με αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη ρελάνς Κασσελάκη (στην πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης), με το ευφυολόγημα περί διεθνών παρατηρητών που θα διασφαλίσουν το αδιάβλητο των επόμενων εκλογών.

«Εχει κάνει ήδη πολλά (σ.σ. η κυβέρνηση). Αλλά θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Λένε τα κυβερνητικά στελέχη και της πλειοψηφίας της ΝΔ ότι τα email που φύγανε, οι λίστες που έφυγαν, δεν αφορούν την επιστολική ψήφο. Από πού προκύπτει αυτό; Πάρθηκαν λίστες όντως από τις βουλευτικές εκλογές του  ’23. Εσείς έχετε εμπιστοσύνη με βάση αυτό το πραγματικό γεγονός πια δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό που μένει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πότε ξεκίνησαν να φεύγουν, σε ποιους πήγαν, αν πήγαν μόνο στην Ασημακοπούλου κ.λπ. Ποια εμπιστοσύνη υπάρχει πλέον ότι δεν χρησιμοποιούνται ήδη και οι λίστες που αφορούν την επιστολική ψήφο;», διερωτήθηκε, βάζοντας και ολίγον από επιστολική στο κοκτέιλ της αμφισβήτησης του αδιάβλητου των εκλογών στην Ελλάδα (με φρέσκο ακόμη στη μνήμη το 41% που πήρε στην κάλπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο).

Απειλείται το αδιάβλητο των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ, με βεβαιότητα, θα καταθέσει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποστολή παρατηρητών, ανακοίνωσε  ο κ. Τσίπρας και ερωτηθείς αν τέτοιους είδους κινήσεις εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό, επιχείρησε να απαντήσει στη λογική του «μουτζούρη»:

«Είναι πολύ άσχημο αυτό. Η χώρα μας εκτίθεται από αυτά που κάνει η ίδια η κυβέρνηση και η Ελλάδα σαν χώρα».

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης. «Πεδίο συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πάντα. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται μέχρι τώρα», παρατήρησε.

«Η κοινωνία σήκωσε το θέμα [των Τεμπών] και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Η πρόταση μομφής θα φέρει καταρχάς τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και είναι πολύ θετικό γιατί έχει εξαφανιστεί για τα Τέμπη. Δεν εμφανίζεται στη Βουλή. Δεν εμφανίστηκε την τελευταία φορά και ένα βήμα συντονισμού της αντιπολίτευσης είναι πολύ θετικό στοιχείο», ήταν η εκτίμηση με την οποία έκλεισε τη σχετική αναφορά του ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εν αναμονή των παρατηρητών που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια των επόμενων εκλογών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...