278
Μία εικόνα χίλιες λέξεις: η Πόπη Τσαπανίδου αμήχανη, ανάμεσα σε συντρόφισσες και συντρόφους με σταυρωμένα τα χέρια, μετα την «κρυάδα» του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου | SOOC/ Konstantinos Tsakalidis

Θα «πληρώσει το μάρμαρο» η Τσαπανίδου;

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 14:43
Μία εικόνα χίλιες λέξεις: η Πόπη Τσαπανίδου αμήχανη, ανάμεσα σε συντρόφισσες και συντρόφους με σταυρωμένα τα χέρια, μετα την «κρυάδα» του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου
|SOOC/ Konstantinos Tsakalidis

Θα «πληρώσει το μάρμαρο» η Τσαπανίδου;

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 14:43

Η αφωνία-εξαφάνιση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, πέντε ημέρες από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, με το που βγήκαν δηλ. τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και η διαφορά-σοκ των 20 και πλέον μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, έχει φουντώσει τις φήμες περί επικείμενης απομάκρυνσης της δημοσιογράφου-εκπροσώπου Τύπου. Τουλάχιστον από τη «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ…

Πληροφορίες ήθελαν την Πόπη Τσαπανίδου να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή της – παραίτηση όμως που κατά τις ίδιες πάντα πηγές, δεν έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρώτη της αντίδραση, η ίδια έκανε λόγο για «γελοιότητες», ισχυριζόμενη οι εν λόγω πληροφορίες ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η πίεση αυξάνεται από φωνές μέσα στην Κουμουνδούρου που φέρονται να ζητούν την άμεση απομάκρυνση της κυρίας Τσαπανίδου.  Επιχείρημά τους, ότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε αρεστή στους ψηφοφόρους του κόμματος ήταν (ή έγινε), ούτε «βγήκαν» τα επιεικώς ατυχή -όπως τα χαρακτηρίζουν- συνθήματα που χρησιμοποίησε κατά την προεκλογική περίοδο, με «κορυφαίο» όλων το αλήστου μνήμης «πρόεδρε έλα με φόρα», καθώς όπως σχολίαζαν, η φόρα έγινε κατηφόρα.

Στον αντίποδα υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι δεν μπορεί ένα «φρέσκο» πρόσωπο όπως η Πόπη Τσαπανίδου να «πληρώσει το μάρμαρο» για το συνολικό «Βατερλό» του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Και ότι τυχόν αποπομπή της θα σήμαινε αυτομάτως πως ήταν λανθασμένη και η υποψηφιότητά της (πόσω μάλλον η εκλογή της) με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Μέχρι και αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, παρέμενε άγνωστο αν το θέμα Τσαπανίδου θα ετίθετο -μεταξύ άλλων- στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 17.00 ή/και στην ομιλία-αποτίμηση του οδυνηρού -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε- εκλογικού αποτελέσματος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...