366
Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος στο γραφείο του δεύτερου στην Αριχεπισκοπή Αθηνών | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Θα είμαστε πάντα ενωμένοι»: Συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 22:22
Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος στο γραφείο του δεύτερου στην Αριχεπισκοπή Αθηνών
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Θα είμαστε πάντα ενωμένοι»: Συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 22:22

«Hμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι. Βαδίζουμε ενωμένοι». Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, δήλωση που όπως σημείωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκαλύπτει και τον χαρακτήρα που είχε το τετ α τετ των δύο ιεραρχών.

Ο Πατριάρχης πέρασε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής με τη συνοδεία του στις 18.00 του Σαββάτου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να τιμηθεί για την επέτειο 30 ετών από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Η συνάντηση του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας με τον αρχιεπίσκοπο διήρκεσε μία ώρα, ενώ συνομίλησαν κατ’ ιδίαν περί τα 45′ για την πανδημία, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου μπρος στις προκλήσεις της νέας εποχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Ουκρανίας από την Ελλαδική Εκκλησία, που συμπαρέσυρε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Κύπρου.

«Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών μας, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Γνωρίζω ότι έχω τις ευχές και την αδελφική αγάπη σας, η οποία εκδηλώνεται εμπράκτως και τώρα με την πρόσκλησή σας και με την αδελφική φιλοξενία σας. Σας ευγνωμονώ εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Εξάλλου, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα και την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο όσο και προς την Ιερά Σύνοδο για την πρόσκληση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη. «Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά σας».

Το πρωί της Κυριακής, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί Πατριαρχική – Αρχιεπισκοπική – Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Αθηνών, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News