453
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στον Βόλο | Facebook/Nikos Androulakis

Ανδρουλάκης: Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Δεν δίνουμε σωσίβιο στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 08:01
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στον Βόλο
|Facebook/Nikos Androulakis

Ανδρουλάκης: Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Δεν δίνουμε σωσίβιο στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 08:01

Σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα πήρε στην ομιλία του στον Βόλο το βράδυ της Παρασκευής ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παράλληλα κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου, αφού όπως είπε, υπάρχει ο χώρος για μια δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική, με πρόγραμμα, που βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε πολιτικά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιεί τον όρο της προοδευτικής συμμαχίας τώρα, πρόσφατα, στα δύσκολα, γιατί για πέντε χρόνια ήταν σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Καμμένο.

»Δεν πρόκειται να του δώσουμε κανένα σωσίβιο», ξεκαθάρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και εκ των φαβορί -με βάση τις δημοσκοπήσεις- για την αρχηγία του κόμματος. Η πρόοδος δεν είναι σωσίβιο, είναι πυξίδα

Ο ίδιος εξάλλου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το κόμμα να είναι δεκανίκι κανενός. «Κάποιοι άλλοι λένε “και δεν θα είμαστε χρήσιμοι; Η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία; Δεν πρέπει να πάμε να συνεισφέρουμε;” Αυτή είναι η θεωρία του μικρού κόμματος, το κόμμα που είναι μικρό και κατά το δοκούν το αξιοποιούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Με εμένα αυτά τα παραμύθια τελείωσαν σύντροφοι», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη παράταξη και αν θέλουν αυτοί να ακολουθήσουν εμάς. Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερή ούτε τη δεξιά συντήρηση, ούτε την αριστερή δημαγωγία ούτε τη δεξιά δημαγωγία, ούτε το αριστερό πελατειακό κράτος ούτε το δεξιό πελατειακό κράτος. Θα ακολουθήσουμε τον ορθολογισμό, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια. Αυτοί ήμασταν, αυτό θα ξαναγίνουμε!»

Ο ίδιος δε προσέθεσε: «Η ιδεολογία μας είναι η σοσιαλδημοκρατία και είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου υπήρχε ισχυρή κυβερνητική παρουσία, υπήρξε μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, περισσότερες καλές θέσεις δουλειάς και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, που γέμισε το «Ergon» του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι «ο κόσμος συμμετέχει διότι έχει απογοητευτεί από τον σημερινό δικομματισμό, αφενός από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που με την ατολμία της έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε τραγική κατάσταση με την πανδημία και αφετέρου από μία αντιπολίτευση που δεν αντιπροτείνει τίποτα ρεαλιστικό, με κορυφαία στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, (του Παύλου Πολάκη), ο οποίος ψάρευε σε θολά νερά σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης και στο μέλλον και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στο σημερινό περιβάλλον για το καλό του λαού μας, είναι καλό να υπάρχει μία δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική που να προτείνει ένα πρόγραμμα που πάνω απ’ όλα βάζει το δημόσιο συμφέρον, τον συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι το πολιτικό κόστος, που δεν κοιτά τις δημοσκοπήσεις για να παίρνει αποφάσεις, αλλά θα έχει μια οργανωμένη στρατηγική, που θα οδηγεί σε ευημερία και σταθερότητα – σε μια καλύτερη προοπτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News