182
Οι επικεφαλής της τουρκικής και ελληνικής διπλωματίας στην τελευταία τους συνάντηση στην Αθήνα τον Μάιο του 2021 | INTIMEnews

Τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 13:30
Οι επικεφαλής της τουρκικής και ελληνικής διπλωματίας στην τελευταία τους συνάντηση στην Αθήνα τον Μάιο του 2021
|INTIMEnews

Τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 13:30

Την ευκαιρία μίας ακόμη συνάντησης με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχει στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,  στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, έπειτα από μία μακρά περίοδο εκατέρωθεν «αποχής» από το τραπέζι των συνομιλιών εξαιτίας της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά την προ του σεισμού περίοδο.

Στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Δένδιας προσερχόμενος το  πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, θα βρεθούν ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, για να σχολιάσει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία» -όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας- της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...