310
Ο τερματισμός της κούρσας με τον Αλγερινό Αμπντελατίφ Μπάκα να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία | REUTERS/Jason Cairnduff

Τέσσερις Παραολυμπιονίκες θα κέρδιζαν τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 1.500μ.!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2016, 14:30
Ο τερματισμός της κούρσας με τον Αλγερινό Αμπντελατίφ Μπάκα να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία
|REUTERS/Jason Cairnduff

Τέσσερις Παραολυμπιονίκες θα κέρδιζαν τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 1.500μ.!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2016, 14:30

Οταν οι πρώτοι τετράδα των αθλητών με προβλήματα όρασης τερμάτιζε στην κούρσα των 1500 μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λίγοι κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη κούρσα είχε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Η κούρσα της κατηγορίας Τ13, ατόμων με μερική απώλεια όρασης, ήταν τόσο γρήγορη που οδήγησε σε μία σειρά από «παράδοξα» αλλά και αισιόδοξα συμπεράσματα.

Ο Αλγερινός Αμπντελατίφ Μπάκα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα με χρόνο 3:48.29. Πίσω του ο Αιθίοπας Ταμίρου Ντεμίσε με χρόνο 3:48.49, ο Κενυάτης Χένρι Κίνρουα και τέταρτος ο Αλγερινός Φουάντ Μπάκα με χρόνο 3.49.84. Ποιο είναι το παράξενο; Οτι μερικές ημέρες νωρίτερα, στο ίδιο στάδιο, ο Αμερικάνος Μάθιου Σέντροβιτς κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με χρόνο 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι ο τέταρτος αθλητής της κούρσας των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν κέρδισε κανένα μετάλλιο, αν έκανε τον ίδιο χρόνο στην κούρσα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κέρδιζε το χρυσό.

GettyImages-603016178
Οι τρεις πρώτοι της απίστευτης κούρσας (Alexandre Loureiro / Stringer)

Φυσικά η ολυμπιακή κούρσα των 1.500 μέτρων ήταν ιδιαίτερα αργή. Η πιο αργή από το 1932. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τακτική προσέγγιση των αθλητών. Αντίθετα η κούρσα των Παραολυμπιακών ήταν εξαιρετικά γρήγορη και φυσικά ο «χρυσός» Αμπντελατίφ Μπάκα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία. Μάλιστα ο χρόνος του ήταν μόλις 16 δευτερόλεπτα πιο αργός από το Ολυμπιακό ρεκόρ που κατέχει από τους Αγώνες του 2000, ο Κενυάτης Νόα Νγκένι.

«Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω αυτό το χρυσό μετάλλιο. Δούλευα χωρίς να σταματήσω για ένα με δύο χρόνια. Ηταν πραγματικά πολύ δύσκολο για μένα» δήλωσε ο Αμπντελατίφ Μπάκα που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οσο για τον τέταρτο Φουάντ Μπάκα -που τυγχάνει να είναι αδερφός του «χρυσού» παραολυμπιονίκη- μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο όμως θα μπορεί να λέει σε όλους ότι αν έτρεχε με τον Ολυμπιονίκη του 2016, θα τον κέρδιζε έστω και στο φώτο – φίνις..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...