708
H φωτογραφία του Κώστα Βουτσά στο φέρετρό του | SOOC

Τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/2/2020 12.30
H φωτογραφία του Κώστα Βουτσά στο φέρετρό του
|SOOC

Τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/2/2020 12.30

Συγγενείς -ανάμεσα τους, συντετριμμένες οι κόρες του, Θοδώρα, Νικολέττα και Σάντρα-, φίλοι, παλιοί και νέοι συνεργάτες, ηθοποιοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πλήθος πολιτών αποχαιρέτησαν τον Κώστα Βουτσά, τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Θοδώρα Βουτσά
Η αδελφή του Κώστα Βουτσά, Νίτσα

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του αγαπημένου ηθοποιού είχε τεθεί από την Πέμπτη σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του ιερού ναού.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην εξόδιο ακολουθία

Ακολούθησαν οι επικήδειοι και η πομπή προς το Α’ Νεκροταφείο για την ταφή (όπου ο δήμος Αθηναίων παραχώρησε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τιμής ένεκεν, τάφο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό).

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη/ ΙΝΤΙΜΕnews
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης/INTIMEnews
O γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας/ INTIMEnews

Κατά την άφιξή της στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά (από τον γάμο του με την Ερρικα Μπρόγιερ), Σάντρα (φωτογραφία κάτω), μίλησε για την απώλεια του πατέρα της που όπως είπε, παρέμεινε γενναιόδωρος και μαχητής  μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ’ αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά».

«Εχασα και τους δύο μου γονείς σε μικρό χρονικό διάστημα (σ.σ. περισσότερα για τον θάνατο της Ερρικας Μπρόγιερ εδώ) . Αυτό είναι μια πραγματικότητα που είναι μέσα στη ζωή. Ο κόσμος τον αγαπούσε πολύ, έχει δικαίωμα να τον θρηνήσει όπως θέλει. Ο κόσμος θέλω να θυμάται πόσο γενναιόδωρος και πόσο μαχητής ήταν».

«Ηταν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που είχαμε ποτέ, αλλά δεν τον ξεχώριζε αυτό. Τον ξεχώριζε η γενναιοδωρία, η καλοσύνη του, το ότι ήταν ένα απλό προσφυγόπουλο δίπλα στον απλό κόσμο, χωρίς καμία κακία ποτέ, χωρίς τίποτε το δεύτερο», ανέφερε η Μιμή Ντενίση (φωτογραφία κάτω).

«Εσβησε ο κεντρικός προβολέας του θεάτρου. Ο Κώστας ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά του θεάτρου. Ανθρωπος πάνω απ’ όλα, εκτός από το ταλέντο του που είναι αναγνωρισμένο με το παραπάνω. Ο Κώστας θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα λείψει από την καρδιά μας», δήλωσε από την πλευρά της η Ελένη Φιλίνη.

 

O Λάκης Λαζόπουλος με τη Μαρία Σολωμού
Απαρηγόρητη η Αννα Φόνσου
Η Λίλα Καφαντάρη
Ο Παύλος Χαϊκάλης
Ο Ανθιμος Ανανιάδης που μεγάλωσε ο Κώστας Βουτσάς σαν παιδί του
Ο σκηνοθέτης Ομηρος Ευστρατιάδης

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του Κώστα Βουτσά, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει δωρεά εις μνήμην του μπορεί να προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Τράπεζα: ALPHA BANK IBAN: GR84 0140 1150 1150 0210 1239 950. Αιτιολογία: Δωρεά εις μνήμην του Κώστα Βουτσά) ή τη Μέριμνα-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών (TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ IBAN GR5801720530005053045477431 και ALPHA BANK IBAN GR2601401150115002002017657).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...