682
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο βήμα για την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ταύτιση Τσίπρα με Παππά, αλλά και αιχμές «να είμαστε πιο προσεκτικοί»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 19:59
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο βήμα για την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ταύτιση Τσίπρα με Παππά, αλλά και αιχμές «να είμαστε πιο προσεκτικοί»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 19:59

Την οδό της ταύτισης με τον Νίκο Παππά επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στους βουλευτές του, έσπευσε μάλιστα να συγκρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Χούντα.

Για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα εναντίον του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά, κάνοντας λόγο για «λάσπη».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι μια επέτειος σήμερα για τη χώρα και χαρακτήρισε σκοτεινό τον τελευταίο χρόνο για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία.

Επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι κατασκευάζει με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων ΜΜΕ μια «ανατριχιαστική για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής εικονική πραγματικότητα».

«Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση ότι ποτέ άλλοτε, με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας», είπε χαρακτηριστικ, υποστηρίζοντας ότι μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία.

Όπως είπε, κλείνει ένας χρόνος «από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη» και ζήτησε «να μη «διπλώσει» ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και διπλασιαστούν τα βάρη στο λαό».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς» και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό».

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παππά, χωρίς να κάνει ονομαστική ή ειδική αναφορά ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάσπη που πετάνε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, «ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο» και υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο, αποφεύγοντας, ωστόσο, να μιλήσει ξανά για «βρώμικο ’89».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. Και σήμερα δεν θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα. Σε όσα ζήσαμε με τις Πρέσπες. Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά. Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς», είπε, επισημαίνοντας με νόημα ότι «οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη λοιδορείται και υπονομεύεται και λειτουργοί της απειλούνται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ επιχειρείται η δίωξη και η διαπόμπευσή τους.

Τέλος, έκανε αναφορά σε μεγάλα, όπως είπε, σκάνδαλα, όπως της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία υποστήριξε ότι κουκουλώνονται και «αντί να διωχθούν οι ένοχοι, διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν».

ΝΔ: «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, στηλιτεύοντας την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει «ασπίδα προστασίας» στον Νίκο Παππά.

Το κυβερνών κόμμα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – όπου επέλεξε να ταυτιστεί με τον πρώην υπουργό του, παρά την σωρεία των τελευταίων αποκαλύψεων, τόσο με το ηχητικό με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, όσο και με τα όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας – τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη κάλυψη τις παρακρατικές μεθόδους του υπουργού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».