542
Το επίσημο πορτρέτο της βασίλισσας Μαρίας και του βασιλιά Φρειδερίκου | Instagram/steenevald

Τα σμαράγδια του στέμματος φόρεσε η Μαρία της Δανίας

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 23:06
Το επίσημο πορτρέτο της βασίλισσας Μαρίας και του βασιλιά Φρειδερίκου
|Instagram/steenevald

Τα σμαράγδια του στέμματος φόρεσε η Μαρία της Δανίας

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 23:06

Το πορτρέτο του νέου βασιλικού ζεύγους τη Δανίας, του βασιλιά Φρειδερίκου και της βασίλισσας Μαρίας, που ανήλθαν στον θρόνο μετά την παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας, θα εμφανίζεται στο εξής σε όλα τα δημόσια κτίρια της σκανδιναβικής χώρας. Σε αυτό η Μαρία φοράει ορισμένα από τα κοσμήματα του στέμματος, το σμαραγδένιο σετ συγκεκριμένα, ένα από τα τέσσερα σετ πολυτίμων λίθων που διαθέτει το παλάτι.

Και τα τέσσερα σετ κοσμημάτων κατασκευάστηκαν το 1840 για τη βασίλισσα Καρολίνα Αμαλία, σύζυγο του βασιλιά Χριστιανού του 8ου, είπαν στην Corriere della Sera οι παλατιανοί. Η Μαρία απέκτησε το δικαίωμα να τα φοράει και να φωτογραφίζεται με αυτά μόλις έγινε βασίλισσα. «Μόνο μια βασίλισσα μπορεί να έχει πρόσβαση στον θησαυρό των κοσμημάτων του στέμματος» διευκρίνισαν οι παλατιανοί.

Οι συλλογές με τα υπέροχα σμαράγδια, διαμάντια, ρουμπίνια και μαργαριτάρια των κοσμημάτων του στέμματος της Δανίας φυλάσσονται σε ένα αναγεννησιακό αρχοντικό του Ρόζεμποργκ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Και τα τέσσερα σετ κοσμημάτων έχουν ανυπολόγιστη αξία. Για την αποτίμηση δεν μετρούν μόνο οι πολύτιμοι λίθοι ως τέτοιοι, αφού ο θησαυρός αυτός συμβολίζει τον ίδιο τον θεσμό της μοναρχίας της Δανίας.

Οι παλατιανοί είπαν ότι και η Μαργαρίτα προτιμούσε τα σμαράγδια, αν και της άρεσε να φοράει και συνδυασμούς από τα πολύτιμα πετράδια του στέμματος, ακόμη και σε ανάμειξη με κομμάτια από την προσωπική συλλογή της. Ο φωτογράφος του επίσημου πορτρέτου των βασιλιάδων της Δανίας ανήρτησε στο Instagram τη σχετική είδηση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steen Evald (@steenevald)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...