192
Αν και εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα μπέρδεψε λίγο με το ψηφοδέλτιό του | INTIMEnews

Συνταγματική Αναθεώρηση: 6+2 ρήγματα στο κυβερνητικό μπλοκ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 17:00
Αν και εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα μπέρδεψε λίγο με το ψηφοδέλτιό του
|INTIMEnews

Συνταγματική Αναθεώρηση: 6+2 ρήγματα στο κυβερνητικό μπλοκ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 17:00

Η πρώτη ηχηρή διαφοροποίηση από την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ήταν αυτή της Νίνας Κασιμάτη. Οπως όμως διαπιστώθηκε, οι βουλευτές της συμπολίτευσης που «έκαναν νερά», δεν ήταν ούτε ένας ούτε δύο, αλλά οκτώ: έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ανάμεσά τους τρεις πρώην υπουργοί- και δύο συνεργαζόμενοι με το κυβερνών κόμμα υπουργοί.

Και η διαφοροποίησή τους ήταν ηχηρή, καθώς αφορούσε εμβληματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, Νίκος Κοτζιάς, Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη, Νίκος Φίλης, και Νίνα Κασιμάτη είπαν «όχι» στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και «παρών» στη θρησκευτική ουδετερότητα που πέρασε με τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών. «Όχι» είπε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στη θρησκευτική ουδετερότητα.

Πέραν των «διαρροών» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, αμφότερες συνεργαζόμενες ως ανεξάρτητες με το κυβερνών κόμμα, υπερψήφισαν την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας, το μπλέξιμο με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κατρούγκαλου (κεντρικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση) που τα ‘κανε μούσκεμα διπλοσημειώνοντας «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» στην πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 68 παρ. 2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...