286
Σήμερα η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι κακή, δεν είναι παράδοση της Ευρώπης, αλλά της Αμερικής, θέλησε να επισημάνει ο Κώστας Γαβρόγλου | INTIMEnews

Ο υπουργός Παιδείας αποκαλεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κακά κερδοσκοπικά ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:14
Σήμερα η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι κακή, δεν είναι παράδοση της Ευρώπης, αλλά της Αμερικής, θέλησε να επισημάνει ο Κώστας Γαβρόγλου
|INTIMEnews

Ο υπουργός Παιδείας αποκαλεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κακά κερδοσκοπικά ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:14

Ο φραγμός που πέτυχε να βάλει και πάλι η κυβερνητική πλειοψηφία στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποτελέσε αντικείμενο σχολιασμού και την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος σημείωσε ότι μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Πέμπτης για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, «για άλλα δέκα χρόνια η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν θα τύχει αυτού του μεγάλου προνομίου να έχει ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο».

Η φράση αυτή του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που παίρνοντας τον λόγο, θέλησε να υπογραμμίσει πως «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα», με τη διαφορά ότι «δεν μοιράζουν τα κέρδη».

«Πολύ φοβάμαι ότι και εσείς έχετε εμπλακεί σε αυτήν την πολύ απίστευτη ιδεολογική διάσταση γύρω από το άρθρο 16. Μη μιλάτε για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά. Αλλά κάποιος πρέπει να δημιουργεί κέρδη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ας  μην κρυβόμαστε λοιπόν, πίσω από το δάχτυλό μας», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου για να συμπληρώσει:

«Θα ήθελα πραγματικά να κάνετε μία ανασκόπηση -είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει αυτό- και να μου πείτε πόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ευρώπη και τι ποιότητας είναι τα ελάχιστα που υπάρχουν. Σας προλαβαίνω, είναι πάρα πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι σήμερα μία παράδοση της Ευρώπης, είναι βασικά της Αμερικής. Και τα ελληνικά πανεπιστήμια -όπως ελπίζω να γνωρίζετε- έχουν θεσμούς που μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα που έρχονται από κοινωφελή ιδρύματα κ.λπ.».

Από την πλευρά το κ. Δημοσχάκης δεν μπόρεσε να μην επισημάνει το γεγονός ότι όπως αναγράφεται και στο βιογραφικό σημείωμα του υπουργού Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου «υπερηφανεύεται ότι δίδαξε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αμερικής».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...