1279
Ο Κρις Μάρτιν των Coldplay στο σαλόνι του σπιτιού του, παίζει μουσική για τους διαδικτυακούς του φίλους | Twitter / Chris Martin

Συναυλίες εν καιρώ κορονοϊού: Οι καλλιτέχνες τραγουδούν από το σαλόνι του σπιτιού τους

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 10:10
Ο Κρις Μάρτιν των Coldplay στο σαλόνι του σπιτιού του, παίζει μουσική για τους διαδικτυακούς του φίλους
|Twitter / Chris Martin

Συναυλίες εν καιρώ κορονοϊού: Οι καλλιτέχνες τραγουδούν από το σαλόνι του σπιτιού τους

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 10:10

Καθώς ήδη μετράμε τις πρώτες ημέρες παραμονής μας μέσα στο σπίτι, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, αυτοί που έχουν πληγεί εξίσου από τις κατά τόπους καραντίνες είναι και πολλοί μουσικοί ή συγκροτήματα που βρίσκονταν ή ετοιμάζονταν να περιοδεύσουν ανά την υφήλιο για συναυλίες.

Ωστόσο, η πανδημία τους άλλαξε τα σχέδια και πλέον αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του… μακριά και αγαπημένοι.

Πολλοί καλλιτέχνες λοιπόν, δηλώνουν «παρών» και με την χρήση της τεχνολογίας… μπαίνουν στα σπίτια μας μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ή του YouTube.

Ο πρώτος που έκανε την αρχή, προ ημερών, ήταν ο Κρις Μάρτιν των Coldplay, ο οποίος από το σαλόνι του σπιτιού του μετέδωσε… ζωντανά μια ημίωρη «συναυλία», αφιερωμένη στους διαδικτυακούς του οπαδούς και ακολούθους.

Τη σκυτάλη πήρε ο μουσικός της μουσικής κάντρι, Κιθ Ερμπαν, ο οποίος ανέβασε στο Instagram μια μίνι-συναυλία, με την σύζυγό του, Νικόλ Κίντμαν, να παρακολουθεί περήφανη.

 

View this post on Instagram

 

#InstaBand

A post shared by Keith Urban (@keithurban) on

Επίσης και το συγκρότημα Christine And The Queens μετέδωσε live στο Instragram μερικά τραγούδια τους όχι από το σπίτι τους, αλλά από το στούντιο ηχογράφησής τους, στο Παρίσι.

Οι ίδιοι είχαν προαναγγείλλει την κίνησή τους αυτή μέσω του προσωπικού τους ιστοτόπου, λέγοντας πως «θα τα πούμε στις 6 η ώρα στο λογαριασμό μας στο Instagram».

Και κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Αλλά και οι, δημοφιλέστατοι στην Ελλάδα, Ιρλανδοί Dropkick Murphys, παρόλο που λόγω κορονοϊού για πρώτη φορά δεν θα παίξουν ζωντανά στη γιορτή του Αγίου Πατρικίου στη Βοστώνη, είχαν την ιδέα να κάνουν ένα συναυλιακό live streaming τη μέρα της γιορτής (Τρίτη 17/3, ώρα 19:00, ώρα Βοστώνης, 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος) που οι οπαδοί τους θα μπορούσαν να απολαύσουν μέσω YouTube, Facebook και Instagram.

Και οι Ελληνες στριμάρουν σε πείσμα της πανδημίας

Στο παιχνίδι του live streaming μπήκαν ήδη και κάποιοι εγχώριοι μουσικοί, όπως ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος πραγματοποίησε ήδη μία μουσική παράσταση μέσα από το StudioPraxis, με το γκρουπ του, την περασμένη Παρασκευή, και μπορείτε να την δείτε μέσω του YouTube.

Χωρίς κοινό αλλά μέσω live streaming η συναυλία του Τζέιμς Μπλαντ

Προ ημερών, ο Τζέιμς Μπλαντ έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Βρετανός που έδωσε συναυλία στο Elbphilharmonie του Αμβούργου χωρίς κοινό.

Ο βρετανός τραγουδιστής και το συγκρότημά του έδωσαν μια συναυλία στο Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα μόνο για τους… εαυτούς τους, καθώς η συναυλία ακυρώθηκε για το κοινό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Μπλαντ ήταν απτόητος και βγήκε κανονικά στη σκηνή, ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μπροστά από άδεια καθίσματα αλλά με τους θαυμαστές του να τον απολαμβάνουν ζωντανά και δωρεάν μέσω Διαδικτύου.

«Χωρίς εσάς θα ήταν σαν μια πρόβα», είπε ο τραγουδιστής απευθυνόμενος στο κοινό στις οθόνες και αμέσως μετά τραγούδησε τα «You’re Beautiful» και «Goodbye My Lover» στην ακουστική κιθάρα και το πιάνο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...