627
Ο Στέλιος Παππάς - χωρίς τον υπολογιστή του... | ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ποιος έκλεψε τον υπολογιστή του Στέλιου Παππά;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Δεκεμβρίου 2018, 07:05
Ο Στέλιος Παππάς - χωρίς τον υπολογιστή του...
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ποιος έκλεψε τον υπολογιστή του Στέλιου Παππά;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Δεκεμβρίου 2018, 07:05

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Στέλιος Παππάς αποκάλυψε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του και έκλεψαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι «όπως ανέφερε ο κ. Παππάς ο δράστης ή οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του παραβίασαν την πόρτα με κάποιου είδους “αντικλείδι” και το μοναδικό αντικείμενο που αφαίρεσαν ήταν ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κλαπούν και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο».

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο, το μόνο που έλειπε ήταν το λάπτοπ, τίποτα άλλο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος δεν μπήκε για να πάρει αξίας πράγματα, γιατί υπήρχαν χώροι που αν ήθελε να πάρει αξίας πράγματα θα έπρεπε να τους ψάξει» σημείωσε ο κ. Παππάς ενώ ανέφερε ότι η κλειδαριά ασφαλείας της εξώπορτας του σπιτιού του ανοίχτηκε επαγγελματικά. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο «δεν μπορεί να είναι τυχαίο» το περιστατικό ενώ σε ερώτηση για το περιεχόμενο στον φορητό υπολογιστή είπε με νόημα: «δεν είμαι πρωτοετής».

Αργότερα, ο κ. Παππάς εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πρώτες ενδείξεις με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια στοχευμένη “παρέμβαση” με σκοπό να βάλει εμπόδια στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Το γεγονός ότι αφαίρεσαν μόνο τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μου με οδηγεί σε αυτές τις υποψίες. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τονίσω ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης θα συνεχιστεί με όρους διαφάνειας, όπως ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια για τα ευρήματά της. (…) Οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές έχουν ενημερωθεί και ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα. Ελπίζω ότι θα προχωρήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εύχομαι η αστυνομική έρευνα να διαψεύσει τις υποψίες μου και ο “νοών νοείτο”…».

Ας παρακάμψουμε το ανορθόγραφο «νοείτο» κι ας διαβάσουμε και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ερωτηματικά προκαλεί η διάρρηξη που έγινε χθες βράδυ στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, κατά την οποία εκλάπη μόνο ο φορητός υπολογιστής του. Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση του γεγονότος αυτού, έτσι ώστε τα στελέχη της διοίκησης του ΟΑΣΘ να συνεχίσουν απρόσκοπτα και απερίσπαστα το δύσκολο έργο της εκκαθάρισης εν λειτουργία του Οργανισμού, διαδικασία που αφορά όλη την κοινωνία και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ας δούμε τα συμπεράσματα από τις ανακοινώσεις του κυρίου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

  1. Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι κλέφτες πίστευαν ότι το λάπτοπ περιείχε κάποια πολύ σοβαρά στοιχεία ικανά να φέρουν εμπόδια στο –πράγματι- δύσκολο έργο της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
  2. Το λάπτοπ όντως περιείχε κάποια πολύ σοβαρά στοιχεία ικανά να φέρουν εμπόδια στο –πράγματι- δύσκολο έργο της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
  3. Χάρη, όμως, στη βούληση και την ικανότητα του κυρίου Παππά, αλλά και στην πονηριά του (με το «δεν είμαι πρωτοετής» αυτό θέλει να δηλώσει), φαίνεται πως οι κλέφτες θα μείνουν με την όρεξη να φέρουν εμπόδια διότι, προφανώς, διατηρεί και αντίγραφα.

Μισό λεπτό, όμως.

  1. Είναι λογικό ο πρόεδρος ενός κρατικού Οργανισμού να διατηρεί στον προσωπικό του υπολογιστή στοιχεία ικανά να σταματήσουν μια διαδικασία όπως η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ;
  2. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία και πού αλλού φυλάσσονται;
  3. Πώς γνώριζαν οι κλέφτες τι περιέχει το λάπτοπ του κυρίου Παππά;
  4. Πού βρίσκονται τα πρωτότυπα;
  5. Γιατί ο κύριος Παππάς δεν κουβαλά πάντα μαζί του τον προσωπικό του υπολογιστή, εφόσον αυτός περιέχει τόσο σοβαρά αρχεία;
  6. Πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη;
  7. Εφόσον ο κύριος Παππάς διατηρεί στο σπίτι του τόσο σοβαρά στοιχεία, έχει συναγερμό και μέτρα ασφαλείας;
  8. Εάν δεν έχει, γιατί διατηρεί στο σπίτι του τόσο σοβαρά στοιχεία;
  9. Εφόσον «δεν είναι πρωτοετής», γιατί δεν φρόντισε να μπορεί να εντοπίσει την πολύτιμη συσκευή του εάν αυτή κλαπεί μέσω κάποιας εφαρμογής;

Ίσως οι κλέφτες να τρόμαξαν από την αποφασιστικότητα του κυρίου Παππά «να συνεχίσει απρόσκοπτα και απερίσπαστα το δύσκολο έργο της εκκαθάρισης εν λειτουργία οργανισμού». Αλλά προφανώς ούτε κι εκείνοι «είναι πρωτοετείς»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...