394
|

Ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις προς την Εύβοια, λέει τώρα ο Πλακιωτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 11:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/05/2020, 15:01

Ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις προς την Εύβοια, λέει τώρα ο Πλακιωτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 11:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/05/2020, 15:01

Τρεισήμισι ώρες. Τόσες χρειάστηκαν ώστε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης πρώτα να πει ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς την Ευβοια από τη Δευτέρα (όταν και θα αρθούν οι περιορισμοί μεταξύ των νομών της χώρας) και έπειτα να βγει και να πει ότι τελικά θα επιτρέπονται!

Η σύγχυση με το θέμα προέκυψε το πρωί της Πέμπτης όταν ο κ. Πλακιωτάκης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι», και επανέλαβε ότι μετακινήσεις προς την Εύβοια (όπως και προς τη Λευκάδα που επίσης συνδέεται οδικώς), δεν θα επιτρέπονται καθώς ως νησιά δεν περιλαμβάνονται στο νέο κύμα άρσης των σχετικών περιορισμών που θα ισχύσει από το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου.

Ως γνωστόν, την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει (εδώ) την απελευθέρωση των μετακινήσεων μεταξύ νομών και από την ηπειρωτική Ελλάδα προς την Κρήτη, ενώ για τα νησιά υπήρχε «στόχος» να επιτραπούν τα ταξίδια στις 25 Μαΐου.

Με βάση τις δηλώσεις του κ. Πλακιωτάκη στον ΣΚΑΪ, η Εύβοια, μολονότι συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική Ελλάδα –ο νομός Ευβοίας δεν συνδέεται μόνο ακτοπλοϊκά (από τη Ραφήνα και μέσω των πορθμείων σε Αγία Μαρίνα και Αρκίτσα) αλλά, κυρίως οδικά, μέσω της επιβλητικής Γέφυρας της Χαλκίδας– αποκλειόταν, ως νησί, από την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις της 18ης Μαΐου.

Ωστόσο ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι για τις μετακινήσεις προς την Σαλαμίνα, την Εύβοια και τη Λευκάδα, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει με αυτοκίνητο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για νησιά, οπότε ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι απαγορεύσεις όπως ισχύουν για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Αργά το μεσημέρι όμως από το υπουργείο Ναυτιλίας και μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ ανακοινώθηκε το εξής:

Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια, από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα νησιά.

Εξάλλου, η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε, στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ακριβή πρωτόκολλα τα οποία επεξεργάζεται η υγειονομική επιτροπή για τις εσωτερικές μεταφορές, εν όψει και του ανοίγματος των μετακινήσεων για την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στις 18 Μαΐου. Η ίδια τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε πιθανότατα να πούμε περισσότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό.

Χαρακτήρισε τεστ για το πώς μπορεί να κάνει κάποιος διακοπές εν μέσω πανδημίας, το πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...