210
|

Απελευθέρωση μετακινήσεων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη από 18 Μαΐου – Πότε ανοίγουν τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 18:23

Απελευθέρωση μετακινήσεων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη από 18 Μαΐου – Πότε ανοίγουν τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 18:23

Από 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα -μεταξύ νομών- αλλά και στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση Τύπου της Τρίτης.

Για τα υπόλοιπα νησιά, στόχος είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις απο τις 25 Μαΐου, είπε ο υφυπουργός συμπληρώνοντας ότι η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, διευκρίνισε.

Από τις 17 Μαΐου εξάλλου, ανοίγουν οι χώροι λατρείας (εκκλησίες κτλ), με τον κ. Χαρδαλιά να απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και να τονίζει την ανάγκη χρήσης αντισηπτικού.

Στις εκκλησίες επιτρέπεται  από την Κυριακή η τέλεση γάμων, βαφτίσεων κτλ, υπό την προϋπόθεση της τήρησης όλων τα απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας και προστασίας.

Οσο για την πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, ο υφυπουργός είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...