244
Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθετε επί δίωρο στον εισαγγελέα | INTIMEnews

Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Βέβαιος ότι με κατέγραφε ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 17:47
Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθετε επί δίωρο στον εισαγγελέα
|INTIMEnews

Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Βέβαιος ότι με κατέγραφε ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 17:47

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την επεισοδιακή τηλεφωνική συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αντικείμενο της συνομιλίας, που είχε γίνει κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πολάκη, ήταν η υπόθεση του καταναλωτικού δανείου των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο της κατάθεσης Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους, επικαλούμενος μάλιστα αντικειμενικά -όπως είπε- περιστατικά.

Πρώτα από όλα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ο ιδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.

Ομοίως σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ευθαρσώς πως ήταν αυτός που έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα επίσης με τον διοικητή της ΤτΕ, δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο κ. Πολάκης ανακάλεσε τα περί καταγραφής της συνομιλίας τους, μόνο όταν τον ενημέρωσαν πως πρόκειται για αξιόποινη πραξη.

Εξάλλου, όπως είπε, αν  δεν ήθελε να τον καταγράψει, θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής, και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Κατά την κατάθεσή του τέλος, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε σε καμία περίπτωση με τη δική του συναίνεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...