203
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών (αριστερά η ελληνική) στις 25 Ιανουαρίου | Twitter

Στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου, ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:30
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών (αριστερά η ελληνική) στις 25 Ιανουαρίου
|Twitter

Στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου, ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:30

Ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Μαρτίου, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικων.

Επιπλέον, στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020, στην Άγκυρα, ανάμεσα στον πρέσβη Δεμίρη και τον πρέσβη Ονάλ. Οι συνομιλίες εστιάστηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζουν με σαφήνεια πως για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έρχεται σχεδόν δύο μήνες έπειτα από αυτήν στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου, η οποία κράτησε μόνο μία ημέρα. Οι δύο χώρες επιχείρησαν να πιάσουν ξανά το νήμα των συνομιλιών που είχαν διακοπεί το 2016.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...