301
Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα μιλά στους δημοσιογράφους μετά την απελευθέρωσή της από τις ρωσικές αρχές | REUTERS TV via REUTERS

Στη γερμανική Die Welt η ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε κατά του πολέμου

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2022, 14:17
Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα μιλά στους δημοσιογράφους μετά την απελευθέρωσή της από τις ρωσικές αρχές
|REUTERS TV via REUTERS

Στη γερμανική Die Welt η ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε κατά του πολέμου

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2022, 14:17

Στη Ρωσία ήξεραν τη Μαρίνα Οβσιανίκοβα για χρόνια ως δημοσιογράφο, παρουσιάστρια και παραγωγό ειδήσεων. Ο υπόλοιπος πλανήτης την έμαθε στις 14 Μαρτίου, χάρη στη γενναία διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία μπροστά στις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού, που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, πριν πέσει το «μαύρο» στις οθόνες.

Σήμερα, Δευτέρα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt ανακοίνωσε ότι η Οβσιανίκοβα είναι η νέα ανταποκρίτριά της στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η ρωσίδα δημοσιογράφος θα γράφει για την εφημερίδα και θα συνεισφέρει τακτικά στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεών της, που προβάλλεται στην ιστοσελίδα της.

«Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα είχε το θάρρος, σε μια αποφασιστική στιγμή, να φέρει αντιμέτωπους τους τηλεθεατές στη Ρωσία με μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Ουλφ Πόσαρτ, διευθυντής του ομίλου Welt, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Υπερασπίστηκε έτσι τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές και το έκανε παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής», πρόσθεσε ο επικεφαλής της συντηρητικής εφημερίδας.

«Η Welt αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που υπερασπίζονται με τόση ορμή στην Ουκρανία οι θαρραλέοι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί: την ελευθερία. Ως δημοσιογράφος, θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ αυτή την ελευθερία», δήλωσε η 43χρονη Οβσιανίκοβα στην ίδια ανακοίνωση.

Η ρωσίδα δημοσιογράφος εργαζόταν σε τηλεοπτικό σταθμό της Μόσχας ως παραγωγός ειδήσεων. Στις 14 Μαρτίου εμφανίστηκε στη διάρκεια της μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων πίσω από την παρουσιάστρια, με πλακάτ στο οποίο έγραφε: «Οχι στον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα».

Στη συνέχεια συνελήφθη, κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για 12 περίπου ώρες, καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Κινδυνεύει με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης, βάσει ενός πρόσφατου νόμου που τιμωρεί οποιαδήποτε «ψευδή πληροφορία» για τον ρωσικό στρατό.

Παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν τής πρόσφερε άσυλο στη Γαλλία, η ίδια δήλωσε ότι δεν θέλει να φύγει από τη Ρωσία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται εναντίον της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...