193
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής | Nick Paleologos / SOOC

Στεφανής: «Εγκαταλείπουμε τη λογική των ελεύθερων συνόρων»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2020, 12:44
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής
|Nick Paleologos / SOOC

Στεφανής: «Εγκαταλείπουμε τη λογική των ελεύθερων συνόρων»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2020, 12:44

Στην αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του Μεταναστευτικού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, τονίζοντας ότι εγκαταλείπεται η λογική των ελεύθερων συνόρων.

Μιλώντας το Σάββατο στα «Νέα» και τον Μάνο Χαραλαμπάκη, ο υφυπουργός και εθνικός συντονιστής για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, επισήμανε ότι «προχωρούμε σε αυστηρό έλεγχο των συνόρων, αξιολογούμε τις ΜΚΟ και επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα νομοθεσία για τον «αποτελεσματικότερο έλεγχο και εποπτεία» των ΜΚΟ και ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα «για να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά».

Για το πλωτό προστατευτικό σύστημα, επισήμανε ότι βασικός του στόχος είναι, μεταξύ άλλων, «ο περιορισμός των σημείων εισόδου μεταναστών σε κάθε νησί». «Εχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια των πιλοτικών 2.700 μέτρων και σύντομα θα ξεκινήσουμε την επιχειρησιακή αξιολόγηση», είπε ακόμη.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι επιστροφές μεταναστών εντός τριμήνου θα φτάσουν τις 200 ανά εβδομάδα.

«Το Μεταναστευτικό αγγίζει την εθνική ασφάλεια», τόνισε ακόμη.

Τέλος, σε ερώτημα για την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε ότι η εθνική άμυνα της χώρας «είναι έτοιμη και είναι εκεί που πρέπει, παρέχοντας το στοιχείο της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες». «Ο ελληνικός λαός θέλει την ασφάλεια και εμείς θα του τη δώσουμε», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...