218
Η Ελισάβετ καταφθάνει στο Σάντριχαμ για τη συνάντηση | REUTERS

«Στα κόκκινα» το Μπάκιγχαμ: έκτακτη σύσκεψη κορυφής Ελισάβετ με Χάρι, Κάρολο, Γουίλιαμ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 11:40
Η Ελισάβετ καταφθάνει στο Σάντριχαμ για τη συνάντηση
|REUTERS

«Στα κόκκινα» το Μπάκιγχαμ: έκτακτη σύσκεψη κορυφής Ελισάβετ με Χάρι, Κάρολο, Γουίλιαμ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 11:40

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά την πρωτοφανή ανακοίνωση του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, η βασίλισσα συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της οικογένειας προκειμένου να συζητηθεί η απόφαση του πρίγκιπα και της συζύγου του να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι η βασίλισσα κάλεσε τον εγγονό της Χάρι, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πατέρα τους πρίγκιπα Κάρολο στο Σάντριγχαμ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια του Λονδίνου. Η Μέγκαν, που βρίσκεται στον Καναδά, ενδέχεται να συμμετάσχει στη σύσκεψη τηλεφωνικά, αν χρειαστεί και ανάλογα με τη διαφορά ώρας.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν φλέγοντα για την οικογένεια ζητήματα, ενώ η βασίλισσα θέλει το θέμα να λυθεί εντός ημερών και όχι εβδομάδων.

Μεταξύ των λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν, είναι το ποιος θα πληρώνει για την ασφάλεια του ζευγαριού, ποιες κερδοφόρες δραστηριότητες μπορεί το ζεύγος να αναλάβει, αλλά και το ποιες θα είναι οι φορολογικές επιπτώσεις μιας μετακόμισης στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

Οπως δήλωσε στο Sky News η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Αντζελα Λεβίν, «η βασίλισσα θέλει να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεση γιατί δεν θέλει ο Χάρι να φύγει με άσχημο τρόπο και να μην επιστρέψει. Θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεση με την οικογένεια. Θα ήταν η απόλυτη τραγωδία αν η διαδικασία γινόταν με άσχημο τρόπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...