390
Φορτηγά-ψυγεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση των σορών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στη Νέα Υόρκη. Κάποια από αυτά, μήνες μετά, παραμένουν γεμάτα! | EPA/JUSTIN LANE

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες σοροί σε φορτηγά-ψυγεία!

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 19:47
Φορτηγά-ψυγεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση των σορών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στη Νέα Υόρκη. Κάποια από αυτά, μήνες μετά, παραμένουν γεμάτα!
|EPA/JUSTIN LANE

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες σοροί σε φορτηγά-ψυγεία!

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 19:47

Είναι μια πραγματικότητα που η Νέα Υόρκη πρέπει, δυστυχώς, να αντιμετωπίσει ξανά, επτά μήνες μετά το πρώτο φονικό κύμα της πανδημίας.

Σε φορτηγά-ψυγεία παραμένουν εκατοντάδες σοροί θυμάτων του κορονοϊού στην πολιτεία και οι Αρχές προσπαθούν να βρουν λύση για το πρόβλημα αυτό.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», τα πτώματα περίπου 650 Νεοϋορκέζων, που πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού, εξακολουθούν να φυλάσσονται σε φορτηγά-ψυγεία στο Μπρούκλιν.

Πολλά από τα πτώματα αυτά είναι άτομα των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να εντοπιστούν ή που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θάψουν τους συγγενείς τους, ανέφερε η εφημερίδα την Κυριακή.

Η (ελληνικής καταγωγής) Ντίνα Μανιώτης, η εκτελεστική αναπληρώτρια επίτροπος του Γραφείου του Επικεφαλής Ιατρικού Εξεταστή της πόλης (OCME), η οποία επέβλεψε την πανδημική αντίδραση της μονάδας, είπε στη «Wall Street Journal» ότι η πόλη προωθεί τις σορούς σε νεκροταφεία, αν και αυτό συμβαίνει με αργούς ρυθμούς.

Ένας εκπρόσωπος του ίδιου γραφείου δήλωσε στην εφημερίδα πως για τον λόγο αυτόν, το νεκροτομείο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε τον Απρίλιο σε γειτονιά του Μπρούκλιν θα παρέμενε ανοιχτό έως ότου κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 256.700 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων λόγω της COVID-19 σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Μεταφορά σορών στο νεκροτομείο εκστρατείας με… κλαρκ στην καρδιά του Μπρούκλιν. Εικόνες από τη μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου που είχαν συγκλονίσει τον πλανήτη (EPA/JUSTIN LANE)

Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ήδη περισσότερους από 34.300 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Οπως φαίνεται, κανείς –συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης– δεν πήρε τα μαθήματα που έπρεπε από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ειδικά η Νέα Υόρκη χτυπήθηκε όσο καμιά άλλη από την πανδημία και ήδη από τον Απρίλιο ήταν αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τη Νήσο Χαρτ, στα ανοικτά της Νέας Υόρκης.

Με τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού να αυξάνεται ραγδαία, οι Αρχές της πολιτείας ξεκίνησαν τότε την ταφή νεκρών στο νησί, δημιουργώντας έναν ομαδικό τάφο, σε εικόνες που καταγράφηκαν τότε και από ιπτάμενο drone.

Η Νήσος Χαρτ ή το «Νησί των Νεκρών» όπως χαρακτηρίζεται, κουβαλάει μία μακάβρια ιστορία, καθώς από παλιά ενταφιάζονται εκεί άνθρωποι χωρίς οικογένεια, που δεν τους αναζητά κανείς.

Το βίντεο έδειχνε άνδρες με ειδικές στολές να σκάβουν ομαδικούς τάφους, να μεταφέρουν δεκάδες φέρετρα και να τα θάβουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...