297
Ο υπουργός προτιμά να δώσει το χέρι του στον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν και όχι την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν | YouTube

Sofa-gate η επιστροφή: Υπουργός αγνόησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2022, 15:12
Ο υπουργός προτιμά να δώσει το χέρι του στον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν και όχι την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
|YouTube

Sofa-gate η επιστροφή: Υπουργός αγνόησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2022, 15:12

Δέκα μήνες από την περιβόητη απρέπεια του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν στο μέγαρό του στην Αγκυρα, αλλά είχε καρέκλα μόνο για τον άνδρα, τον Σαρλ Μισέλ, μια νέα στιγμή αμηχανίας με… θύμα και πάλι την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν —αμηχανία που μεγεθύνθηκε και πάλι λόγω της απαθούς στάσης του βέλγου προέδρου της ΕΕ—, σημειώθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Σύνοδο Kορυφής ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης.

Την κατάσταση, αυτή τη φορά, έσωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η Φον ντερ Λάιεν, ο Μισέλ και ο Μακρόν (ως ηγέτης της χώρας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο) χαιρετούσαν τους πολιτικούς από τις αφρικανικές χώρες που έλαβαν μέρος στη σύνοδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα, Τζέτζε Οντόνγκο, πήγε να χαιρετίσει την ηγεσία της ΕΕ. Ωστόσο, φάνηκε ότι αγνόησε εντελώς την Φον ντερ Λάιεν, επιλέγοντας να χαιρετήσει τον Μισέλ, ο οποίος δεν έδειξε να διαμαρτύρεται ή να ενοχλείται.

Οπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι στην Αγκυρα, όπου οι Τούρκοι έδωσαν στην πρόεδρο της Κομισιόν μια σαφώς υποδεέστερη θέση, αντίθετα με τον Σαρλ Μισέλ που κάθισε δίπλα στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Φον ντερ Λάιεν παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν εξίσου έκπληκτη και αμήχανη με την Αγκυρα.

Ο γάλλος πρόεδρος έσωσε τα προσχήματα, υποδεικνύοντας στον υπουργό -δυο-τρεις φορές μάλιστα- να χαιρετήσει και την πρόεδρο της Επιτροπής. Αλλά ο υπουργός υποκλίθηκε, είπε δυο λόγια στην πρόεδρο και δεν της έδωσε το χέρι του. Επειτα, έφυγε για να έλθει ο επόμενος ηγέτης, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας.

Ολα αυτά μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν τα πάντα. Το βίντεο έγινε γρήγορα βάιραλ στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ούτε και έτσι φάνηκε να κατάλαβε ο υπουργός ότι έκανε κάτι λανθασμένο. Ανέβασε μάλιστα δημοσίευμα από εφημερίδα της Ουγκάντα στο οποίο εμφανίζεται μόνο με τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...