181
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκυλακάκης: Τουλάχιστον 1% μείωση του ΑΕΠ λόγω πολέμου – τι βλέπει για τον τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 15:38
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκυλακάκης: Τουλάχιστον 1% μείωση του ΑΕΠ λόγω πολέμου – τι βλέπει για τον τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 15:38

Τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα ανάπτυξης θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας την Τετάρτη στο OT Forum, το φόρουμ του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

Περιγράφοντας μάλιστα την αβεβαιότητα που υπάρχει, ο κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι το μάξιμουμ της μείωσης από την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το 2022 δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια και αυτό διότι δεν είναι γνωστό πότε θα τελειώσουν οι εχθροπραξίες.

Εκτίμησε εξάλλου ότι οι συζητήσεις για τις οικονομικές σχέσεις Δύσης – Ρωσίας, θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε επίσης, ότι το 2021 και μόνο η απειλή του πολέμου στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα ο ανάπτυξη να μειωθεί κατά 0,3 της μονάδες, δηλαδή θα μπορούσε το τελικό αποτέλεσμα να είναι στο 8,6-8,7%, έναντι 8,3% που διαμορφώθηκε τελικά.

Ο αν. υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε συνολικά στην αύξηση της αβεβαιότητας στην οικονομία που φέρνει το εύθραυστο περιβάλλον, λόγω του πολέμου. Σημείωσε πως είναι άγνωστο ακόμη το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και το επενδυτικό κλίμα, κάτι όμως που -όπως είπε- για την ώρα δεν έχει φανεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...